torsdag 15 november 2012

Från Monte da Rocha till Alvor
Onsdag den 14/11-12

Ingemar var ut på morgonen och fångade en Sammetshätta på bild. Det finns mycket fåglar i det här området, mycket för att det vid lågvatten dyker upp många små öar där de kan hålla till.


Här finns också den vita storken. Jag fångade ett svart/vit storkpar i sitt bo. Annars är de flesta bon tomma, blir säkert ändring på det till våren :)Ser på kartan att det finns en Barragem Santa Clara med parkering, nyfikna som vi är åker vi dit. Det fanns gott om plats att stå över natt. Ett hotell med restaurang finns i närheten. Den här Barragemen byggdes redan 1969.


Även här ser vi det höga tornet och halvmånen av ”det svarta hålet” och här syns det att det är lågvatten.


Vi fortsätter mot den lilla bergsbyn Monchique. Vägen är riktigt krokig, för 2 år sedan, när Ingemar tittade på kartan och såg serpentinvägarna, så vägrade han att åka på dem. Nu var det inga problem.Med solen i rutan var det inte lätt att ta några kort.Vackra målningar på väggen, och smala gator.....


....och som tur är enkelriktat.


Vi kör vidare mot en stpl i Alvor N37 07 28 W008 35 39 kommer fram och ser våra svenska hb vänner. Stort kramkalas.
Vår kompis Ulla har födelsedag och det firas på kvällen med långbord och grillat, sedan musik. GRATTIS Ulla!
Här är mästergrillarna i full gång.


Tänk att det smakar så bra med grillat tillsammans med goa vänner.


Det blev en vacker solnedgång


Torsdag 15/11-12

Vaknade av av att det kändes varmt inne....hade vi värme på? Upp och kolla...nej den var avstängd. Kontroll av ute temperaturen, den visade...+18,9gr och klockan var bara 8.30. :D Glärjen över en varm dag varade inte så länge då vi såg de mörka molnen som tornade upp sig. Kanske dags att flytta från grusplanen till en asfaltparkering …...det fick bli den för 4€ i Portemão. Sen kom regnet, som inte upphörde förrån fram på kvällen.
I kväll firade vi ett nytt födelsedagsbarn... Roland, vår dragspelskung.


Det blev en trevlig kväll med många glada skratt.
GRATTIS Roland!!

4 kommentarer:

 1. Ser sååå trevligt ut - härliga bilder! Kul med födelsedagskalas :)
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trevligt att både kunna laga och äta ute!

  Det saknar jag just nu!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker röd himmel över husbilarna!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt ni ser ut att ha det och vad kul att träffa vänner igen. Det förstår vi att det var extra kul och dessutom få fira två födelsedagar. Du får ge Ulla en stor födelsedagskram från både Mats, Molly och mig. Säg till henne att vi är jätteavundsjuka på att vi inte är närvarande personligen. Men fortsätt att ha det skönt! Kramar 3 M

  SvaraRadera