måndag 12 november 2012

Tandproblem och besök hos Anna och Jan.Igår var vi och handlade innan vi skulle åka mot stpl i Luz. Köpte en pain riche som såg väldigt god ut. Det var den också, men då händer det som inte får hända ...igen....jag bröt av en tand i underkäken. Tyckte det var något som inte stämde och det kändes som det var sten i brödet. Så nu har jag en glugg i underkäken. Tanden hade gått rätt av :( och vasst var det också. 
Idag skulle vi åka eller närmare bestämt, bli hämtade av Anna och Jan, som numera är bofasta här sen ca 8 år tillbaka. Vi kom i kontakt med dem genom deras blogg.
Åker genom Povoa de São Miguel, som trots att det är måndag, ligger nästan öde.


Här parkerar man lite hur som helst.


Kvinnorna städar och deras klädsel är som förr i tiden.


Jan kommer på utsatt tid.


Deras väg är bättre än för två år sedan, men det har regnat en hel del så på vissa ställen var det ganska geggigt, men ”Selma” tar sig över utan större problem. Hastigheten ligger på 10km/timme.


Rosa blommor vid vägkanten, gör att Jan måste stanna så Ingemar kan ta kort, tyvärr stannade inte namnet på dem kvar i minnet.Så är vi då framme och får välkomstkramen av Anna, den fick vi av Jan redan vid bilen :) Utsikten lika fantastiskt fin som innan, och dagen till ära strålade solen från en klar himmel. Tyvärr så gör korten inte rättvisa åt den fantastiska utsikten.
På norrsidan blåste det en kall vind, men här på altanen var det lä.

Anna hade lagat en underbart god soppa på köttfärs, potatis, lök och kryddor. Den ska jag testa i husbilen.


På efter middagen kom deras grannar Thomas och Mimmi, som också är svenskar och dessutom har sin sommarstuga vid sjön Tolken inte långt från Ingemars fars föräldrahem, världen är ibland liten. Det blev en riktigt trevlig dag på Éguas.


Innan mörkrets inbrott körde Jan oss tillbaka till husbilen.
Där vi står parkerade har vi bra utsikt mot alla traktorer, som kommer för att väga in sina olivskörd. Det är skördetider av oliver nu och det märks, traktorerna kommer i långa rader.


Vi fick även sällskap av en annan husbil på kvällen.
I morgon kör vi söder ut, dags att leta camping så vi kan tvätta upp lite.

7 kommentarer:

 1. Så roligt att ni besökte era Bloggvänner, jag följer även deras blogg. Oliver, såå gott gott.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Aj aj, otur med tanden, hoppas ni får tag på en bra tandläkare.
  Där ligger vi i lä när det gäller oliver med våra 20L.

  /Annelie

  SvaraRadera
 3. Traktorlass med oliver låter häftigt! Jag får kanske 10 stycken oliver på mina två träd! Kram

  SvaraRadera
 4. Trevligt att hälsa på vänner... men oj - fy så trist med tanden. Hoppas du får det fixat snart!
  Många härliga bilder som vanligt... underbart!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det trevligt med vänner utspridda över jorden så man kan hälsa på och se sig om!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 6. Tänk att allt kan hända, även sådant som man inte tror händer mig, en trasig tand. Hu så så tråkigt! Hoppas ni fick god hjälp. Ha det gott i värmen.

  SvaraRadera
 7. Det var väl kul att träffa era "bloggvänner" igen. Har för mig att ni hade besökt dem tidigare. Visst är det något alldeles speciellt att träffas "på riktigt" och inte bara per kommentarer. Vad har ni härnäst inplanerat? Det händer ju något hela tiden, som är spännande, Dean var det ju otur att tanden skulle gå sönder. Men det är bara att bita ihop!!! Man kan ju förutse allt heller. Livet är ju här och nu, men det är ju också intressant. Var rädda om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera