torsdag 8 november 2012

Portugals väder.....


......inget man kan skryta om just nu, ungefär som i Sverige, men något varmare.
Strålande sol i går, lite blåsigt, och idag regn långt ögat kan se. här ser det i alla fall ut ställplatsen i São Mamede, med gratis Wifi och va. Lugnt var det också.


Givetvis kyrkan mitt i byn.


Idag känns det i benen att vi gick långt, och många gånger jobbiga backar, i går.
Vi ger oss iväg in småvägar igen, får vända någon gång vägen visade sig allt för smal och dålig. Vi kör nu i regnet, i vindistrikt för här odlas mycket vindruvor. Rätt som det är ändrar omgivningen karaktär och börjar lika Öland, med alla stenmurar.Det blev både branta och smala vägar och det vi ser i bakgrunden är Nationalparken Serras Candeeiros. Hade vädret varit bättre hade även korten blivit bättre, för det var en vacker dal.


Vi kommer till Santarém och där står bilarna parkerade efter vägen lite hur som helst, och har man en liten bil, typ Smart, går den in tvären :)


Nu ska vi över Rio Tejo, bron är fin, men syns dåligt.Fortsätter mot Coruche och väg N114 vid ett stoppljus fick jag syn den här bilen, vilken bra varning för andra trafikanter, att ta det lugnt för det finns barn i bilen.


Vi hittar stpl i Coruche N38 57 40 W008 31 09 gratis va och natt plats, bredvid Lidl. Pga det eviga regnandet stannar vi här i natt. Ute är det nu endast +11gr....brrrr. Hoppas det blir lite lättare väder då.

Det börjar bli dax att fylla på mitt TMN-internet, så det får bli en promenad till staden i morgon.
Det är dyrt i Portugal med internet, om man inte hittar gratis WiFi. Än så länge är det bara i regionen, Leira som vi hittat det på stpl.

Tack för alla kommentarer, det är så himla kul att få, så ni får gärna fortsätta att kommentera så hoppas jag vi ska kunna ge er lite mer upplevelser från Portugal. Jag går, tyvärr inte, alltid in och svarar :( (mycket pga dyrt internet).


7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Ni skulle stannat i Tomar:-) Här lättade regnet och det blev soligt och riktigt gott.
  /Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, men idag har vi fått lite solsken.

   Radera
 3. Ja, nu kan ju jag också bidra med kommentarer, kul. Är det regnigt och kallt så får du väl sitta och pilla med korten i photoshop så dom ser lite soligare ut.....byta himmel och sånt gör ju alla lite gladare. Om det är någon tröst så kan jag berätta att här sjönk tempen från 35° i början på veckan till regn och 20° idag. Hösten är nog här ändå, jag stoppade undan shortsen i morse.

  SvaraRadera
 4. Hos oss just nu... 2 minusgrader, frost på gräsmattan och solsken!
  Ha en bra fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du behöver inte alls svara merän om det är nödvändigt, så det så. Vi skall istället glädja oss åt dina fantastiska berättelser och fina bilder från alla platser ni besöker. Det gör vi. Känns som vi är mes er och upplever samma spännande saker. Vet att du tänker på oss ibland också, det behövs inte ordas om. Fortsätt som du gör, så vi får ta del av era äventyr, det är jättekul. Vilken jättestor ställplats det verkar vara. Nu hoppas vi att solen kommer också, här hos oss har det regnat inat, men klarnar upp, blir en tur på stan idag. Skönt är det. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 6. Det verkar inte som om ni haft lika bra väder som i fjol, men solen kanske kommer. Hoppas det och ha det fortsatt härligt på er tur! Kram

  SvaraRadera