torsdag 22 november 2012

Mot Spanien


I morse var det dags att fortsätta resan mot Spanien. Eftersom vi är ganska nära gränsen till Spanien, passade vi på att ställa fram våra klockor 1 timme.
Solen är uppe när vi kör mot gränsen och den stora bron.


I Castro Marim ser vi den första poliskontrollen.
Mot gränsen


Rio Guardiana riktigt glänser i morgonsolen.


Det märks att vi är i Spanien, stora fält med växthus och under dessa nya plantor....av vad är okänt.I går fick vi ett mail från ett svenskt par, som vi träffade i våras i Torre de Pinet söder om St. Pola, de stod bara några mil från den Portugisiska gränsen. Skulle ju vara kul att träffas igen. Vi fick en beskrivning på var de befann sig och styrde åt det hållet. De hade hittat ett lugnt ställe och hade sällskap av 2 andra husbilar.....


....och med en vacker utsikt.


Det blev ett par mycket trevliga timmar över en fika, innan vi var tvungna att åka vidare, om vi skulle hinna till Malaga-trakten innan kvällen.Kör mot Sevilla och där får vi se att de håller på att bygga en skyskrapa. Den lär bli ett bra riktmärke för den reser sig högt över alla andra höghus.


Nu blir det transportsträcka mot Malaga på A92, vi är ju inte så förtjusta i dessa motorvägar/leder, men ska vi komma fram, så är vi tvungna att ta den. Vackra vyer är det i alla fall.


I en av städerna vi åker igenom,  Campillos, lurade ”Berit” in oss igen på en ”genväg” då fick jag syn på honom....James Dean......nja... dockan var i alla fall väldigt lik honom :)


Nu blir omgivningen mer kuperad än den genom Sevilla, göna ängar och lite berg.


Det mulnade på, men solens strålar letade sig igenom en glipa.


Vi kör ner mot grusplanen nära golfbanan i utkanten av Torremolinos. Där hade man satt upp bågar på drygt 2m, alltså inga husbilar är välkomna in. :(
Plakat överallt om parkeringsförbud för husbilar och bågar över alla p-platser.
Spanien vill inte ha oss husbilsåkare här, det är tydligt. Vi hade hört om detta, men man måste ju kolla. Vi hade fått tips om en plats, där det var tillåtet att stå och det var bakom Hotellet Sunset Beach, så vi åkte dit och här stod ca 15 bilar, och det fanns några få platser kvar.


Min kamera vill inte ta kvällsbilder längre, så det blev lite suddigt. Det är nu julpyntat lite överallt och här i rondellen stod det änglar, kanske kan det bli  dagbilder sedan, så man ser julpyntet lite bättre. 
Ha det gott alla, nästa helg får vi smaka på glöggen och pepparkakorna :)
(om man inte tjuvstartar förstårs)

5 kommentarer:

 1. Marbella har jag besökt åtskilliga gånger!
  Skogsindustrin har en rehab- anläggning där!

  Vi brukar promenera til Puerto Banos och titta på flytande lyxpalats med Rolls Royes på fördäck!

  Ha de gott

  SvaraRadera
 2. Jag som älskar naturen, en levande landsbygd, skogar odlingar av skilda slag, slogs av häpnad när vi var några dagar i norra Portugal. Vad lever folket av, det är ju nästan ödemark var man kör. Spanien däremot är överfullt av fruktodlingar. I love Spain. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju inte lika mycket odlingar som i Spanien, men visst fanns det på sina ställen, sen har de ju vinet och korkeken.

   Radera
 3. Många fina bilder! Härlig natur... och vilken fin bro och så fint solens strålar letar sig igenom molnen :)
  Här hemma är det just nu +5 och regn... och alldeles kolsvart...
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad härligt ni har det! Ena dagen Portugal och andra Spanien. Det skiljer väl egentligen inte så mycket, men ändå märker man det väl, visst är det konstigt. Är det här med kulturskillnader som gör det? Det är i alla fall härligt tt läsa om era äventyr och vi skulle så gärna varit med, men ...
  Vi är på väg hemåt igen och har stannat till hos våra vänner i Råå.(hälsade från er till Råå) det är alltid kul att träffas även om det blev kort denna gång. Nu fortsätter vi till Ronneby för en kort visit också. Skall träffa de små barnbarnen ett tag innan vi är hemma igen. Ha det fortsatt skönt. Kramar 3 M

  SvaraRadera