tisdag 27 november 2012

Nerjas vattenhål


I går fick jag en kommentar av någon, som glömt underteckna med namn. Nu är det så att jag vill gärna veta vem som kommenterar min blogg, så glöm inte att skriva namnet, det är alltid kul att få veta vem eller vilka som läser.
Denne anonyme undrade, vad det är som är så bra med "fricamping". 
Jag kan ju bara tala för oss, och vi trivs inte med att ligga på en camping i alla fall inte för länge. Vi går ibland, när det regnar och är busväder in på en camping, men det är för att få el och kanske tvätta. :)
Vi har lärt känna massor av trevliga husbilsåkare, som liksom vi gärna "fricmpar" det är en frihet  man åker dit man vill. Dessutom får man se mycket mer, än när man ligger still på en camping.

Idag tog Ingemar en tur på stranden och den var inte för vacker. Med det myckna regnandet så har floderna tagit med sig massor av bambu, som nu ligger i långa rader på stranden.


Vi vet att utanför Nerja finns ett vattenhål dvs riktigt källvatten från berget.
Dit tänkte vi åka idag och fylla upp vår tank. 


Bergen runt Nerja tröttnar vi nog aldrig att se på.


Vi åker förbi den stora vatten akvedukten, som nu är renoverad.


Vattenhålet är populärt, hit åker befolkningen i Nerja och fyller sina vattenflaskor.


Vilket vi också gjorde.


Vi hade hört att det skulle vara marknad i Nerja. Frågan var bara var den låg.
Vi parkerade vid grusplanen i norra delen och började gå ner mot centrum ca 1 km, där frågade jag en taxichaufför om han visste var den låg. Jo då...bara att vända och gå ca 1km tillbaka, vi hade gått åt helt fel håll. Efter att ha gått ytterligare 700m (minst) upp mot bergen, så hittade vi den. Nu var klockan 10 i ett och några hade redan börjat plocka ihop sina varor. Vi hittade en klocka till Mikael för endast 2€, det var det enda vi köpte :) Vi får väl åka hit nästa vecka, nu när vi vet var marknaden ligger.


Efter att ha handlat i Torrox Costa åkte vi tillbaka till "sommarstället" där stod redan flera bilar.


Ingemar gillar att sitta och titta ut på havet. 
Idag blåser det ordentligt  så då är det skönt att sitta i bilen.


Helt plötsligt får vi besök av en gås.


Inte heller stranden tröttnar vi på att se, 
den här platsen känns som hemma för oss.


På ena sidan fullmånen och på andra.....


......Solnedgången.


Vädret idag: morgontemperatur +10gr strålande sol, 
men något kyligt då det började blåsa ganska bra på eftermiddagen +14 gr.

9 kommentarer:

 1. Otroligt att ni har det så somrigt och vackert. Här hemma släcker fönsterlamporna som styrs av uteljuset, vid halv nio tiden på förmiddagen och tänds igen strax efter klockan femton. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Men det är ju det så är så himla härligt med husbilslivet, man gör som man tycker funkar bäst. Vi vill gärna boa in oss där vi ska stå lite längre men dom som inte gillar det flyttar på sig. Länge leve husbilslivet där man gör som man trivs bäst med. Ena stunden vill vi boa in oss och andra stunden vill vi vara flexibla, kan det var bättre! Kram på er från oss alla fyra!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt fint ut! Långt ifrån det mörka, kalla, blöta vädret här hemma... ;)

  SvaraRadera
 4. Dom där bergen i Nerja ser ju ut precis som "våra" berg. Kortet kunde ha varit taget här :)
  Vi hade också både fullmåne och solnedgång ikväll men jag fångade bara den ena av dom.

  SvaraRadera
 5. Hej !
  Ber om ursäkt för anonymiteten, men är det viktigt så är jag nu namngiven.
  Tack för beskedet om vad som Ni tycker är bra med "fricamping"...Möte med andra trevliga "fricampare" Att få se mer och så friheten.
  Som okunnig i "fricamping" så undrar jag om hur tömmning och fyllning av vatten/toan går till, på ett riktigt sätt.
  Såg nyligen hur en "fricampare" smög med toatanken i en stor sportbag och tömmer i en dagvattenbrunn. Andra släpar och bär på vattendunkar från någon kommunal vattenpost. Inte tillåts att sätta ut en stol etc. Friheten är som jag ser det begränsad.
  Så det som jag gissar att många "fricampare" gillar...att räkna pengar, hur mycket har jag sparat denna månad !
  Hoppas för egen del på ännu en bra dag på "min" balkong!
  Kanske en tur med hyrbilen för att se mer.

  SvaraRadera
 6. Håller med...
  Fricamping är trevligare!

  Vi har fricampat i Croatien och även i Serbien! Trevliga och gästvänliga människor mötte vi!

  Lev väl

  SvaraRadera
 7. Ser underbart soligt och fint ut där nere i Spanien !!!
  Här hemma har det kommit lite lätt snöfall,bara lite vitt
  på backen och då räcker det för våran del.....

  Vi brukar oxå fricampa men vi nyttjar oxå ställplatser
  och ibland så blir det camping oxå !!!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 8. Ser härligt ut där hos er! Härliga bilder... så avlägset det vi har just nu med snö i luften och på marken och det sägs att kylan är på väg också.
  Fricamping är härligt :) Vi fricampar ibland, använder oss av ställplatser eller campingar vid behov, just för att tömma toa och gråvatten... och fylla på färskvatten. Tror att de allra flesta husbilsåkare sköter det här på ett bra sätt och aldrig ens skulle komma på tanken att göra som Per här ovanför beskriver. Men människor som bär sig illa åt på olika sätt, ja det finns tyvärr lite här och där...
  Fortsätt njut av det fria livet!
  Kram

  SvaraRadera
 9. En del ska bara vara negativa och klaga, tycker vi. Vi fricampar också väldigt mycket och det handlar inte om pengar utan mer om en upplevelse och närhet till natur och annat runt omkring. Tror att de flesta (99%) av husbilsåkarna inte skulle tömma latrinen i en dagvattenbrunn. Visst kan man ibland hämta vatten på olika ställen, men det den här klagande människan sett, instämmer inte vi med. Troligen inte Maggan & Ingemar heller. Var tvungen att svara! Vi känner ju er och vet bättre.
  Men tillbaka till verkligheten. Nu är ni verkligen på kända marker. De gatorna trampade vi ordentligt när vi var nere. Och akvedukten höll de på att renovera när vi var där. Den finns på många av våra foton. Det är ett trevligt centrum och på Europabalkongen firade vi nyår, det var magiskt. Snacka om nästan karnevalstämning. Hälsa till Nerja från oss. Saknar er. Kramar 3 M

  SvaraRadera