tisdag 6 november 2012

Färden går vidare.... nu mot Tomar.


Idag var det dags att lämna våra kompisar, som skulle spela golf, och vi  skulle åka och träffa bloggvänner, som bor här i Portugal, för första gången.
Men innan vi lämnade Peniche körde vi runt hela (halv)ön.


Vi körde förbi alla fantastiska stenformationer och jag kunde se dom i verkligheten, och inte bara på kort. Man blir ju fundersam på hur de kunde ha fått alla dessa former.


Måsarna tycktes inte bekymra sig om de nyfikna turisterna som gick omkring, de låg lugnt kvar på stenarna.


Vi kör in i den gamla delen av Peniche.....


och rätt som det är har vi en trappa framför oss....tur att gatan viker av....för att ta sig upp för trappan (med husbil) hade inte varit lätt :)


Många gånger ser man gamla och fallfärdiga hus och förundras över varför de inte river dem. Till och med står det hyresledigt och till salu på hus som knappt håller ihop.


Bron över vallgraven, som någon gång har varit vattenfylld.


Här finns däremot vatten i kanalerna.


 Att det är en fiskestad märks på alla fiskfabriker vi kör förbi, hann bara få kort på den med bläckfisken.


Nu ställde vi in ”Berit” på Batalha, stpl där vi hade stått ett par dagar innan.
Vi tänkte passa på att äta lite mat. Såg då att här hade varit marknad på andra sidan gatan.....synd att vi var så sena bara, för nu höll de på att plocka ihop. :(
Vi hade några mil kvar till Tomar, tänkte först åka småvägar, men av någon underlig anledning kom vi upp på en alldeles ny väg, som inte fanns varken på kartan, GPSen eller Autorouten. Vi tog oss till slut av från den och hittade de mindre vägarna, visserligen tar de lite mer tid att åka, men desto roligare och man ser så mycket mer.
Kom fram till Annelies och Hasses hus vid 16 tiden. Så spännande att träffa nya människor, deras blogg har jag ju följt ett bra tag, och nu skulle vi träffas.
Vi blev väl mottagna av både dem, en kompis och hundarna, 3 stycken. Blev bjudna på middag på kvällen och kocken det var Hasse. Ja det blev verkligen en trevlig kväll med glada vänner.


Nattkylan trängde på och det var riktigt fuktigt ute, bara +5gr
Imorgon blir det nya äventyr.

2 kommentarer:

 1. Så trevligt ni har det!
  Härligt det är ni säkert värda!

  Fina bilder!

  Ha det fortsatt bra o
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härliga ni är, som hälsar på nya vänner på vägen. Det är ju så himla roligt. Det verkar det också som ni haft. Men det är ju inte svårt att ha kul tillsammans med er. Då är det mungipor upp för hela slanten. Dessutom är ni så underbara medmänniskor, men det visste ni redan. Vi är glada att ha er som vänner och är med er på hela resan. Nu sitter vi i Limhamn och är snart redo att åka över till Danmark via Öresundsbron. Härligt. Ha det fortsatt skönt. Stora kramar från 3 M

  SvaraRadera