fredag 23 november 2018

Villajoyosa eller La Villa 1

Trots att vi har en bra plats för husbilen på Dream Hills, så har vi nu gett oss ut på en ny liten resa. Det blev inte någon lång sträcka första dagen. Vi hamnade på grusplanen Parking Carabassi N38 13 31 W00 30  41 där det än så länge är tillåtet att stå. Ingen service bara soptunnor, men vi hade ju nyligen fyllt på vatten och tömt tankarna så det var helt OK. Vägen dit är smal, men vacker då den går nära havet.



Vi fortsatte nästa dag mot Alicante och vidare mot Villajoyosa där vi stannade för en fika. 



Här är husen  målade i pastellfärger och det var för att fiskarna lättare skulle se sina hus från havet och inte komma vilse när de var på väg hem igen.


En lång härlig sandstrand, som är en av de vitaste på Costa Blancas kust. 


Dessutom har de fått blå flagg av EU vilket betyder att det är en ren strand med klart vatten....och vi såg ju faktiskt hur de städade stranden.


Visst ser det lustigt ut med de smala husen 4-5 våningar höga och ca 3 m breda och det blir nog många trappor att springa i.


Vi fortsatte strandpromenaden fram och fick syn på rulltrapporna. De måste ju provas och se vart vi hamnar. Av 3 stycken var det 2 som funkade.


Om man inte ville ta rulltrapporna så kunde man ta de vanliga trapporna också. Vi hamnade uppe vid den stora genomfartsgatan och det var ju inte dit vi skulle.


Vi tog oss ner mot stranden igen och parkeringen.
Villajoyosa ligger på var sida om ett litet vattendrag, som jag nog skulle kalla en å, och däremellan går två broar. Nere på sidan om ån finns strandpromenader och lekplatser. 



Nog beundrar man deras sätt att bygga husen, vill man ha fler rum, så bygger man ut dem hängande i luften....inbyggda balkonger ser det ut som. 😃


I Villajoyosa finns mycket att se t ex missade vi den gamla stan med sina gränder, och ett av landets äldsta chokladfabriker, som tillverkar chokladen Valor, ett chokladmuseum och givetvis hamnen med alla fiskebåtar, för här pågår fortfarande fisket. 
Vi får nog återvända hit en annan gång för att se på det vi missade, vi gillade den här byn/staden och här kan du läsa mer om den.. 
Parkering N38 30 09 W00 14 06
Nu fortsätter vi mot nästa mål.

4 kommentarer:

  1. Jättefina hus och trevlig läsning. Staden ser fin ut.
    Bitte o Lå

    SvaraRadera
  2. Ett vackert ställe, som vi har kvar att upptäcka!! Tack för beskrivningen!

    SvaraRadera
  3. Men så häftiga hus:-) Skulle nog inte våga bo i dom dock...med dessa utstickande delar som hänger utanför liksom :)) Ha det fortsatt fint.

    SvaraRadera