söndag 4 november 2018

Veckans händelser och ny ställplats.

Många undrar vad vi gör på dagarna i husbilen. 
Den här veckan har vi varit parkerade hos dottern Tina med familj, utanför deras hus i Torrevieja. De bor så bra, att vi kan ha en egen parkeringsplats för husbilen.
Vi har umgåtts med barnbarnen, besökt lite affärer och fått resans första regnskur på oss.


En av dagarna, när det inte regnade, tog vi en långpromenad ner till ett par China-butiker, jag var ute efter ett par skor (är man skotokig så vill man alltid ha fler). 😃 Den promenaden blev hela 4,5 km och visst hittade jag ett par skor. 😍


På vägen ner fick vi syn på den här något vildvuxna Bougainvillean. Många klipper inte sina Bougainvilleor, som Kurre gör. Då kan de bli lite yviga och blommar sämre.


En annan dag lånade vi Kurres bil för en utflykt. Då upptäckte vi en ny ställplats på vägen ner till stranden El Pinet nära La Marina.


   N 38°09'05", W 0°38'32"


Trots att det finns en ställplats, strax innan man är nere vid stranden, så var det ett 15 tal bilar som stod på parkeringen, där en förbudsskylt för camping finns uppsatt. Här har även vi stått, men nästa gång ska vi testa ställplatsen.


Tillbaka till huset var det dags för lite mat och den kunde vi äta ute. Under tiden kollade Kurre och Ingemar på någon fotbolls eller hockey mach på datorn ...det är bra när man kan följa favoritlagen via internet.


Bästa sysselsättningen för barn och ungdomar är en "padda" Det spelas spel, tittas på filmer,  och görs läxor...och bästa av allt ingen störs av ljud.


I den södra delen av Torrevieja finns ett stort affärscentrum Zenia Boulevard med massor av affärer, caféer, restauranger mm. Hit var vi också en dag, då vädret inte var det bästa. Vi var egentligen på jakt efter en lampa med solceller för utomhusbruk. Kollade flera affärer, men fick gå hem utan lampa. Där emot fanns massor av julpynt framme, men det skulle vi ju inte ha. En av dessa tomtar, hade gärna fått följa med hem.... om plats funnits.


Nu har vi varit en vecka hos Tina och Kurre och det var dags att dra vidare....för att träffa kompisar.
Vi ställde in "Berit" på Playa Carolinas där Ulla och Torgny väntade. Vi hade trott att vi som vanligt skulle åka kustvägen...men nej då inte den här gången. "Berit" tyckte nog vi skulle se lite av inlandet också, så hon tog oss in mot Alhama de Murcia och Lorca och det var väldigt fina vägar.Och vackra vyer ibland annars bara grönsaksodlingar.


På Carolinas har vi stått tidigare, men halva området tillhör ju Murcia och egentligen är det inte tillåtet att fricampa på (fast här är många spanjorer också). Vintertid verkar det som om polisen inte är lika aktiv. Vi blev i alla fall inte ensamma.

"Plattan" är populär.


Här blir vi ett par dagar tillsammans med kompisarna. Tömning och fyllning av vatten görs på ställplatsen nära Aguilas, för endast 2€ 
N37 23 20 W01 36 56


Nu har solen återvänt och temperaturen ökar till +20
så kanske kan det bli ett bad, badtermometer inköpt. 😊

5 kommentarer:

 1. Trist med regn, men tur att ni var hos dottern då. Nu är ni på kända platser .vi gar också stort några nötter på Carolinas. Hoppas solen och värmen håller i sig! Ha de bra!

  SvaraRadera
 2. Kul att du kan shoppa skor sådär och vara nöjd...hoppas jag också kunna göra efter min fotoperation:) Vilken fin ställplats ni hittade där, Kram

  SvaraRadera
 3. Inte är det svårt att få dagarna att gå i en husbil inte, bara att rulla iväg och upptäcka nya områden som ni gör.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Måste vara härligt att få umgås med barn o barnbarn trots att man är på rull.
  Synd att Kinabutiken inte hade någon lampa som ni tänkt er. De brukar ju ha det mesta tycker jag.

  SvaraRadera