onsdag 28 november 2018

Slingriga och branta vägar


Från Benissa körde vi vidare mot Alcalali. Den första biten av vägen var helt OK. Inte så stor, men med 2 körbanor, så möten var inte så stora problem. 


Vi började klättra högre och högre upp.

 

Och när Ingemar fick syn på vägen, långt upp på bergskanten ....ville han vända om.....vilket inte var så lätt. Han gillar inte höga höjder, branta stup och kurvor. 


Upp kom vi och det utan några besvärliga möten och fick en fantastisk utsikt. Vägen var bättre än vi hade väntat oss och med vägräcken hela vägen, som kändes bra.


Nu hade vi kommit över den brantaste delen, men det var många kurvor kvar till målet Guadalest.


Sharon eller Persimmons som den också heter, är en frukt vi gillar och här fick vi se hur de växte. Jag, som nyligen hade köpt ett antal, hade gärna önskat få plocka dem direkt från trädet. Och de såg mognare ut än de jag hade köpt.Fikapaus och vi hade turen att hitta en bra parkering.


Hur de kan få något att växa här bland alla stenar är en gåta. Men de gör fantastiska terrassodlingar, som också ser trevliga ut....men vilket jobb! 


Vi är fortfarande högt upp och har fantastiska vyer.


Odlingar under duk ser vi, men vad de odlar kan vi tyvärr inte avgöra. Det ser ut som träd som blommar, kanske någon sorts frukt.


Vi närmar oss målet och kan se klipporna där Guadalest är inbyggt i. 


I Mars 2014 var vi här, men då var det massor av bilar och inga lediga parkeringar. Nu har vi återvänt och nu hade vi inga problem med att hitta parkering.
N38 40 37 E00 12 00


Det roliga var att jag upptäckte att vi hade åkt samma väg 2014, fast åt motsatt håll, dvs den väg, som Ingemar inte ville åka hit till Guadalest, för att den var så brant och kurvig. Det kom han inte ihåg.....sa han. 😀 
Nu är vi här och i morgon (som var igår tisdag) ska vi gå upp till byn i berget och då blir det mer foton.

Photographer Smiley

4 kommentarer:

 1. Vi var upp i dessa trakter vi också men då med en liten hyrbil. Minns att vi hittade mysiga ställen. Guadalest lockar många!

  SvaraRadera
 2. Huvva, små vägar har jag blivit allergisk mot....

  SvaraRadera
 3. HAhaha inte lätt att minnas alla vägar man har åkt. Bra gick det ju också.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Där känner vi igen oss. Vi har också åkt högt och kurvigt de två senaste dagarna. Lennart gillar köra så medan jag är mer höjdrädd och gömmer mig bakom kameran. Ha dé fortsatt bra.

  SvaraRadera