torsdag 8 november 2018

Första doppet och på kända vägsträckor till Almerimar

Playa Carolinas söder om Águilas är en populär fricampingplats. Gränsen mellan kommunerna Murcia och Almería går på höjden bakom de första husbilarna. I Murcias kommun får man inte fricampa hur som helst och inte närmare än 5 km från stranden annars kan det kosta från 1500€ till 3000€ i böter.
I Almerías kommun är de inte lika strikta. Här på Playa Carolinas kan det vara ok att parkera 48 tim under vintern, men till våren (feb-mars) blir man bortkörd.


Vi hade bestämt träff här med kompisarna Torgny och Ulla. Alltid lika trevligt att träffas. Naturligtvis passade vi på att äta tillsammans. Ulla bjöd på Gambas-räkor i stark god sås och bröd till.


Gillas av Ingemar 😁


Kvällen slutade med ett parti Sequense, som Ulla och Torgny vann, men vi hoppas så klart på revansch. 😁 Vaknade till mulet väder, Ulla och Torgny åkte för att spela golf och vi körde till ställplatsen Anibal N37 23 19 W001 35 59 för att tömma tankarna. Det började regna, så vi valde att stanna på ställplatsen med el för 10€. 
Kollade på spansk TV resten av dagen. Vi har lärt oss av Tina (dottern) att välja bort spanska språket på filmer som är dubbade, nu kan vi se dem på engelska i stället och mycket lättare att hänga med.
Morgonen därpå sken solen igen.Innan vi lämnade Anibal passade vi på att tvätta husbilen. På baksidan av macken finns bra tvättplats för husbilar. Efter nästan 4 veckor på rull, så var det tjockt av insekter på fronten och ovanför vindrutan. Här behövdes 5 €, sån tur att vi sparat på 1€ slantar.


Vi åkte tillbaka till Playa Carolinas, för idag skulle vi ta oss ett dopp i det blå. 😃
Eftersom det har varit kyligare på nätterna, så har det också påverkat badtemperaturen, nu var det bara +19, men det var skönt ändå med ett dopp, trots att det blåste och bara var +19 på land. 😜


På eftermiddagen tog vi en promenad i omgivningarna.


Dagen därpå var det dags att ge sig ut på vägarna igen. Vi hade bestämt med Ulla och Torgny i Almerimar och jag hade tänkt klippa mig.


Man får se upp för nedfallande stenar, berg är inte berg här i denna delen av Spanien. Nej det är sten blandat med grus och sand, vilket gör att "bergen" är porösa. Dagen innan vi åkte här, var det inga ras och nu såg det ut så här. 😟


Hemma har vi höst och åkrarna ligger i "träda" och här är det "vinter" och odlas för fullt eller förbereds för odling.


Vi kör genom kända platser, alltså där vi åkt tidigare under åren vi varit i Spanien  Stannar till vid en grusparkering söder om 
Villaricos N37 14 36 W001 46 31 nära vattnet för en fika. 
Ingen badade, men flera passade på att sola.


Även här brukar det vara många husbilar som fricampar. 


Vi väljer att fortsätta kustvägen en bit till och på ett ställe har vi en vacker utsikt.


Dessutom slingrar sig vägen runt "bergknallarna" så man kan tro man är på väg norr ut igen. En vacker vägsträcka som kan rekommenderas oavsett vilket håll man kommer från.


Framme i Almerimar träffade vi på kompisarna på en 
tapasbar och det passade ju bra med ett glas vin/öl och tapas efter några timmars körning. Ett glas vin/öl + en tapas 1.90€ (det fick faktiskt bli 2 tapas för magen nöjde sig inte med en 😀).


Ställplatsen i Almerimar har fin utsikt.
N36 41 50 W002 47 37


En blåsig dag, men med strålande sol och +20 gr.
I morgon blir det besök hos frissan.


4 kommentarer:

 1. Ni åker på kända platser för oss. Kul att minnas hur det var när vi var där. Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 2. jösses så lik du var mamma på bilden när du badar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😃 Ja det ser jag också, men nu har jag varit hos frissan så nu är jag inte riktigt lika mycket lik henne längre. 😃

   Radera
 3. Hoppsan vilken tur att det fanns rejäla avspärrningar där de stora stenarna hade rasat ner.
  Kram

  SvaraRadera