onsdag 12 september 2018

Nypon mot lederna

I mitt förra inlägg om nypon mot lederna fick jag en uppmaning att berätta varför jag äter nyponpulver.
När vi börjar bli äldre så kommer också krämporna i form av t ex artros. Jag tillhörde de som fick problem med rygg och höftleder. Alltså var det dags att börja med stavar när vi skulle gå ut. 


Bilden är från vår Marockoresa 2014.  
Idag behöver jag inga stavar när vi ska ut och gå. Visserligen tar jag med dem ibland, om jag skulle få ont eller bli trött i ryggen. Hur kom det sig då att jag började med nyponpulver? Jo en husbilskompis gav mig det tipset och jag var inte sen att försöka.
Beställde via internet på Apotea.se  nyponskalsmjöl och även nyponpulver, som är något dyrare.


 Började äta ca 1 msk nypon på min yougert på morgonen.
Efter ca 1 månad märkte jag att jag inte hade så ont i ryggen på morgonen längre och kunde dessutom gå utan stavar på promenad.


Så sent som i år var vi på Korsika och Sardinien och där blev det många promenader. Till saken hör att vi inte längre har några cyklar med, ni vet det här med lastvikten i husbilen. 😁 Vi har satt på mer solceller och ett batteri till, det blir kg det med.

Visst behöver jag mina stavar ibland, men mera som en sorts säkerhet....om det skulle bli en jobbig och lång promenad. Tyvärr är det väl så.... att jag oftast glömmer att ta dem med. Vill ni läsa om vår resa till Korsika och Sardinien, så kan ni följa länken ovan.

Att göra eget nyponskalsmjöl, är väl inget som jag direkt rekommenderar, det är både jobbigt att rensa bären och sedan torka dem, sen ska de malas också.
Jag körde mina i en mixer, men även det tar tid. Men har man inget annat för sig, så är det kul att ha gjort eget nyponmjöl. 😀
Har du ledproblem, så testa att äta nyponmjöl, på mig har det funkat och jag rör mig bättre.
Här kan du läsa om fördelarna med nypon.8 kommentarer:

 1. Jag köper nyponpulver från Borgeby Kryddgård, går att beställa på internet finns i olika förpackningar, jag köper 5 kg i taget då får du det fraktfritt.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Maggan, än så länge går det bra men man vet aldrig när det slår till.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Maggan
  Kollar din blogg och tycker den är bra men jag är dålig på att svara men nu undrar jag vilket av dom båda nyponsorterna du använder: nyponskalsmjöl eller nyponpulver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du läser och jag blir så glad när jag får en kommentar. Jag använder faktiskt båda två. Eftersom det var olika priser (Risentas nyponskalsmjöl något billigare) Faktum är att jag har blandat dem då jag tyckte Grön gåva nyponpulver var för mjölliknande. Tror nog de är lika bra båda två men det är ju en smaksak. Och nu har jag blandat i mitt egengjorda också.

   Radera
 4. Tack snälla Maggan att du berättade mera👍🏻Måste absolut testa jag ickså som har ständig värk o precis fått veta att jag har början av artros i händerna. Ska bli kul att testa😄. Kram

  SvaraRadera
 5. Bra när det går att använda naturmediciner och bli frisk av det :-)

  SvaraRadera
 6. Nyttigt och gott med nypon :) Jag har inte testat nyponpulver ... tror jag ska göra det - tack för tipset!

  SvaraRadera