tisdag 18 september 2018

Michelins Europakarta.

I fredags fick vi den nya Europakartan från Michelin.... bara ett litet problem, jag hade lyckats beställa den på engelska. 😁 Som tur är så är det ju bara att följa vägarna och texten är ju ungefär den samma, som på svenska...eller?



Jag har börjat söka på vilka sevärdheter, som finns i de länder vi tänkt besöka. Ett av länderna är Tjeckien, där verkar det finnas gott om slott.  
Även en del naturfenomen, som stenformationer och grottor. Vi får väl se om vi besöker något av dem.
Vi är inte mycket för storstäder, men har hört att Prag ska vara en vacker stad, så där kanske det blir ett besök eller flera, för man gör nog inte den stan på en dag.


bild lånad från internet.

Sedan ligger Ungern på vår önskelista.  
Budapest är ju också en storstad, som vi borde besöka. Där i mitten ligger den bilfria Donauön, som har det fina namnet Margaretaön och det känns som ett måste att besöka den ön. Ön har ju namnet efter nunnan Margareta (samma namn som mig) och hon helgonförklarades samma år som jag föddes. 😀

Namnet fick ön genom att kung Béla IV:s dotter som levde i dominikanernas kloster på ön mellan hon var 9 till 29 år gammal. Kungen hade lovat att offra sin dotter Margareta till Gud om Gud hjälpte honom att besegra mongolerna. Kungen lyckades och Margareta levde på ön som nunna tills hon dog 1271 och helgonförklarades 1943.

bild hämtad från internet.

Det ska bli spännande att besöka Ungern.... för oss blir det första gången. Där finns säkert mycket sevärt när det gäller naturen och säkert många mysiga gamla städer att besöka.
Längre än så har vi inte hunnit i planerna, sen får vi se vart vi tar vägen och var vädret är bäst.
Ett är i alla fall klart....vi ska vara i Spanien i mitten av december. 😀
Nu ska jag studera kartboken lite mer.

4 kommentarer:

  1. Att planera en resa är en stor del av nöjet med att resa. Både Prag och Budapest är superhärliga städer tycker vi. Det ska bli kul att följa er till de här länderna då vi troligen kommer att ta oss till Polen och Tjeckien nästa försommar.
    En karta på engelska bör väl inte bli något stort problem...

    SvaraRadera
  2. Prag är otroligt fint så det rekommenderas verkligen

    SvaraRadera
  3. Kartor är roligt att titta och rita i vart man åker. Bra att ni inte detaljplanerar då försvinner lite av spontaniteten till avstickare, tycker vi. Härlig vinter vi kommer få här hemma med att läsa eran resa👍
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. Så kul att kunna planera resan och sen åka iväg :) Kartboken undrar jag över? Hur stor är den? Söker nämligen den stora kartboken som fanns förut :) Måste också säga att jag nu börjat med nyponpulvret du tipsade om :) Då får vi se hur det går. Ha det gott så länge. Kram

    SvaraRadera