söndag 19 januari 2014

Från Wassay Beach till Camping Tafat


Under natten har det regnat, men vi måste ha varit trötta efter promenaden, för vi hörde ingenting, men såg  på marken att det måste ha regnat en hel del. Eftersom vi (jag) tyckte att byn såg tråkig ut, så beslöt vi oss för att åka vidare. Priset på campingen var 77dh och för el 15 dh ca 74 kr.
Vi åker ner mot dalen först.


Mat till djuren tas hem på åsnan.


Bougainvillean i orange ser man inte så ofta, mest är det lila. 


Barnen går inte så många timmar i skolan och nu när klockan är nästan halv ett, är många på väg hem, alla kör på vägen och det gäller att se upp. Vi förvånas över att så många har cyklar i ett land som ska vara fattigt men kanske är det mest i städer och större orter som de har råd med cyklar. 


Nu har vi siktet inställt på varuhuset Marjane i Agadir.


Det märks verkligen att fransmännen är på väg, för nu var det nästan fullt av husbilar på parkeringen. När vi var här före jul, då stod här 2 husbilar.
Vi fastnade lite vid fiskdisken och funderade på sorterna, men det blir ingen fisk till middag idag. Ändå fyllde vi vagnen med allt annat, som vi hade slut på.


När vi kom ut satt en lapp på vindrutan om en ny camping. Klockan var rätt mycket så vi bestämde oss för att åka dit. 
Camping Tafat N 30 15 13 W 009 35 07
Ett hus med balkonger som svenska flaggan :)


Vi plockar in koordinaterna och kör. Vi får, efter ett par mil, se skylten om camping mycket tidigare än vad vår "Berit" vill att vi ska svänga av. Vi gör det i alla fall och kommer så småningom till en liten by. 


Vägen blir mindre och vi börjar undra om vi är på rätt väg, men fortsätter.


Vägen blir lite bättre och så är vi framme. 
Mitt ute i ingenstans ligger en alldeles ny camping.


In genom öppningen och där fanns stora fina platser markerade och med vatten intill. Hibiskusar bildade häckar. En ny fin restaurang och där inne fanns gratis wifi. Under kvällen kom sedan ett tiotal bilar och nu var vi ca 30 husbilar i olika storlekar.
En timma efter vi kommit började regnet strila ner, 
vi visste att det skulle bli rikligt.
Det kom till och med lite hagel, som smattrade på taket till åskan och blixtarna, som lyste upp himlen. Då kändes det skönt att sitta i husbilen och kura :)


Hela natten har det regnat till och från. På morgonen vaknade vi av det elverk, som campingen har, och som vi hörde hela kvällen fram till kl 23.00 Lite störande om man står nära restaurangen..

Vi checkar ut och det kostade 85dh = 68kr, vi använde ingen el. Säkert fina duschar och det fanns även tvättmaskin här är deras hemsida.
När vi skulle åka på morgonen såg vägen ut så här.


Det blev inte så många mil i går, att handla tar tid :)


Nu kör vi in mot landet med sikte på Taroudant
men om det får ni läsa i morgon.
Vädret ja... bara +17 som sedan gick ned till +14 men det ska bli bättre om några dagar, bara de stora regnmolnen drar bort.

8 kommentarer:

 1. Ja ni ser ut att hitta lite olika campingar till slut på er resa söderöver !!
  Även lite skiftande väder oxå,men snart så skiner det nog upp.

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Ibland sover man så gott o så hårt när man är i husbilen, och när det regnar på natten. Om det regnar lagom tycker jag att det är ganska rogivande:) kanske var därför ni sov så hårt. Kul att ni hittade till den nya Campingen trots att "Berit" inte riktigt var med:) Ibland är det så att navigatorn inte riktigt har rätta vägen inställd. Såg fint ut ...trots vattenpölarna på morgonen. Huvudsaken att ni inte kör fast om det blir lerigt. Hoppas att ni får bättre väder o att regnmolnen drar någon annan stans:) Ha så trevligt . Kram

  SvaraRadera
 3. Spännande med vägar som man inte riktigt vet om de är de rätta... trevligt att hitta en alldeles ny camping :)
  Hoppas vädret är bättre idag... här hemma just nu... -3º mulet, men det snöar inte i alla fall :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej, visst var vi i Taroudant när vi var nere, är inte det väg in i öknen.....eller blander jag ihop platserna kanske..........vi är tillbaka från Malaysia......är förkyld ligger i sängen och tar det lugnt några dagar. Det kanske inte blev så mycket regn som ni befarade utan kan åka in i öknen som ni tänkt......Kram till er båda och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 5. Härligt ni ser ut att ha. Jag hoppas att min tur kommer snart.
  Kramar från Märit

  SvaraRadera
 6. Alltid trevligt att se era fina bilder!
  Jag insuper och lär mig!

  Kram

  SvaraRadera
 7. ja, det där såg ju blött och bra ut, kan ni skicka hit lite vatten för här är det kruttorrt och varmt......inte alls bra att ha badväder i januari.

  SvaraRadera
 8. Det verkar som de bygger ut för mer turism! Bra. Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera