onsdag 15 januari 2014

Vi lämnar Sidi Ifni och kör mot Wassay Beach


Liten avskedsmiddag i går kväll med våra svenska vänner Mats och WiviAnne.
Vi var alla sugna på pizza men vid första besöket på en Pizzeria var vi för tidiga så vi fortsatte till hotellet nära sjukhuset och där kunde vi få pizza.
Sen var det ju att förstå den franska menyn, jag valde en som var hälften med köttfärs och hälften med fisk o räkor. De andra valde köttfärs. Fina var de, pizzorna och goda, det blev inkl. dricks (ca 10%) och färsk-pressad apelsinjuice (här kan man inte få vin eller öl till maten) 125dh/par.  


Efter maten blev det en promenad tillbaka. Nu upptäcker vi hur mycket folk som är i rörelse. Det är någon form av högtidsdag alla är lediga. Vi ser finklädda kvinnor och män över allt, männen i kostymer och kvinnorna i sina vackra och färgglada sjalar eller kaftaner, och så vi fyra typiska européer. Fantastiskt att få uppleva vad Marockanerna gör, när de är lediga, rena folkfesten, där det verkar som om alla var ute även de minsta barnen.  
Tyvärr lite mörkt för att få bra bilder.Innan vi gick till pizzerian fick vi se en fin solnedgång.


Inte bara vi stannade upp och tittade på solens nedgång i havet, nej det var en hel del folk ute och många stannade upp för att se.


Idag var det dags att ge sig av mot okända mål. Mats håller tag i sin markis så inte Ingemar ska köra på den, men vi kommer förbi utan problem. :)


Innan vi lämnar Sidi Ifni så åker vi upp till en bankomat och jag passar på att handla lite arganprodukter på affären.
Kolla vilken takterrass och utsikt de har.


En körskolebil med två rattar :)


När alla inköp är gjorda kör vi mot Aglou Plage igen, samma väg som vi kom hit på.


Infarten till staden Sidi Ifni pryds av två hästar.


Vårt mål idag är en camping vid havet som heter Wassay Beach
vi får se om vi hittar den, men det får ni veta i morgon.
Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Fina bilder :) Synd det inte var billigare att flyga till marocko. Hadr varit kul att träffa er där istället. Men nu får det bli i spanien istället :) Här är ett par minusgrader och lite snö bara. Ingen is på sjön ännu. För milt för det. Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni hittar!

    Vid bra väder ser vi Afrika!

    Ha de gott!

    SvaraRadera