måndag 31 juli 2017

Dag 2 o 3 på Ölands norra del

Bläsinge är jag välbekant med, eftersom jag tillbringade många sommarlov där tillsammans med mina kusiner.


Vädret var inte det bästa, det blåser friskt och är mulet, men vi tog en promenad efter stranden.


I år har jag bara badat en gång och det i vår sjö, det närmaste bad jag kom här, var så här....😀 endast vatten till vristen.


Vi fortsatte fram till stugan, där blev vi bjudna på en fika av kusinbarnen, som nu semestrade i stugan. Så härligt för alla barnen att få vara här på Öland. 
I den minsta delen av stugan bodde vi på 1950 talet 5 personer. Idag har det byggts till för att rymma 3 familjer med barn.Sen blev det en promenad ner till hamnen. Där fick vi syn på kossorna på väg ut i vattnet. På lång rad gick de och målet var förstås den lilla ön.


Tur det inte är högvatten 😀😀Vi stannade ytterligare en natt och på kvällen hade vinden mojnat så vi kunde grilla. Vindskyddet av plåt fick bli markskydd i stället. Vatten i en vattenkanna, som extra säkerhet, det är torrt i backen.


Ingen knott och ingen mygg, men några flugor fick vi stå ut med.
Betalning kom de och tog upp på kvällen 50 kr /natt. I hamnen kan man också stå, där kostar det 100 kr som också är ett bidrag till hamnen skötsel.


Fredag och nu lyser solen igen. Ölands kvarnar kan man inte undgå när man far mot norr. Vi siktar in oss på Kårehamn eftersom vi är i behov av både vatten och tömning. 
Där finns nu, strax innan man kommer fram till hamnen, en ny tömningsanläggning för både toan och gråvattnet och med dricksvatten en bit från själva tömningen, så ingen tar fel slang till toan 😏


Dags för en fika och vi letar oss ut till havet igen från Föra, för att också passa på att sola. Vi måste ju ha lite färg på huden innan vi kommer hem.


Efter ett par timmar i solen kände vi för att fortsätta mot norr. Vi kör bara upp till Högby och sedan ut till den västra sidan och Raukarna vid Byarum. Även här har vi varit tidigare. 


Strax söder om Raukarna hittar vi en plats att nattparkera på tillsammans med 2 andra husbilar. 
N57 12 55 E16 12 38
Efter hela kustvägen, som till stor del är grusväg, får man inte köra ut i naturen, utan respektera skyltarna och de känsliga ängarna.
Där vi stod är det sten och ok att stanna.


Även den här kvällen blev det grillat och vi njöt av solens nedgång...trots att det blåste en del.Solnedgångsbilder blev det många, men de sparar vi till en annan gång.

Fortsättning följer.....


3 kommentarer:

 1. Vackert på Öland med fina solnedgångar!

  Ha det gott o njut.....

  SvaraRadera
 2. Kossorna på rad såg roligt ut.

  SvaraRadera
 3. Öland är ett måste för oss varje år. Åker om ett par dagar till södra delen. Bläsinge är en av favoriterna. Ha det gott :)

  SvaraRadera