lördag 8 juli 2017

Nu kör vi igen

Är man kvar hemma så blir det bara att man jobbar antingen i trädgården eller inne.....alltså är det bästa för lite avkoppling..... att ta en tur med husbilen 😀
Hemma kommer de första regndropparna och det ser ut att komma mer av den våta varan, så vi kollar vädret och valet blev då att vi åker mot västkusten, men himlen är mörk mot Borås.


Som vanligt vill jag ha Autoroute på datorn, för att följa och se vart vi ska. Efter att GPS mottagaren inte fått jobba på nästan 3 månader....var den nu helt död, bara varningsrutor om drivrutiner kom upp. Nu blev det ett oplanerat besök hos Kjell & Company i Borås, när vi ändå skulle den vägen. Där provade vi med nya drivrutiner och rengöring av anslutningen till datorn mm, men inget hjälpte. Vi testade också att ansluta till annan dator, men med samma resultat....GPS pucken var död. 
En ny GPS-puck plockades fram och nu var det inga problem med anslutningen. Passade också på att köpa fönster larm när vi ändå var där. Sen fortsatte vi mot Kinna för att hälsa på hos sonen och yngsta barnbarnet Mindy. Det blir ju inte varje dag man träffar dem när vi har nästan 7 mil mellan oss.
När vi lämnat dem efter några timmars umgänge och fika kör vi mot Härryda och sedan vidare mot Lerum på småvägar. Nu skulle vi söka en plats för natten och de som läser bloggen vet att vi helst fricampar eller snarare friparkerar. 


Jag kollar på den svenska kartan efter någon liten sjö med badplats och finner en utanför Gråbo får koordinaterna via Autorouten och kan slå in dem på Garmins GPS. Vi kommer så fram till en större parkering och den passar oss fint....lugnt och skönt.


Efter att magen fått sitt passade vi på att gå en tur ner till sjön och badplatsen. Två små killar badade och de såg ut att ha kul och tyckte tydligen det var varmt i vattnet. Kanske var det varmare än i luften, för termometern visade bara på +14 och vattnet höll, tror vi ca +17-18.


Vi trodde vi skulle bli helt själva här på kvällen, men se det blev vi inte alls. Vi kunde räkna till ca 12 bilar som kom, men om de alla var ner och badade vet vi inte....full trafik var det i alla fall trots att klockan var 23.00


Platsen är väldigt fin med bord och bänkar så vi kan förstå att den är populär.
Koordinater hit N57 51 26  E12 14 15   men här parkerar/sover man bara för natten, 😴  inga möbler ute, men kanske ett morgondopp om väder och badtemperaturer tillåter.


I morgon far vi vidare mot okänt mål.....följ oss gärna....vem vet va vi hittar 😃
Kvällstemperaturen endast + 12 brrrr.....var är sommaren med ljumma kvällar?8 kommentarer:

 1. Ni kan få lite av oss.....här har det legat på 32-34gr dom sista 2 veckorna och inte ser det ut att bli bättre helier....fy vad jobbigt det är att svettas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du kan gärna få dela med dig av er värme, för den saknas här. :)

   Radera
 2. Visst är det så, man måste åka iväg för det finns alltid ngt att göra hemma. Mysigt att stå vid en liten sjö.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda sättet att koppla av :) Mysig plats vid sjön.

   Radera
 3. Härligt att komma ut på rull igen :-) Man har blivit van med GPS, så det blir himla krångligt när den bråkar. Speciellt som man inte har hållit sig uppdaterad med papperskartböckerna... Men det ordnade ju till sig för er :-)

  Ett väldigt vackert ställe där!

  Ha en fortsatt bra tur :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man är verkligen beroende av GPS även om jag gärna använder kartböckerna för att ha en översikt.

   Radera
 4. Trevligt att hitta små guldkorn som denna plats. Samtidigt är det skönt om det kommer någon mera och det gjorde det ju. Ha det gott på resan

  SvaraRadera
 5. Trevligt ställe, men alldeles för kallt för att bada.

  SvaraRadera