torsdag 20 juli 2017

Sommardagar

 har det varit flera under veckan som gått. Efter dagarna i Bohuslän fortsatte vi till stugan, för där var det dags att klippa gräset igen. Jag plockade lite blommor och satte in....de kommer tyvärr att vara vissna när vi kommer ut nästa gång. Kollade om några kantareller hade visat sig, men jag fick gå hem med tom korg den här gången.


Till elvakaffet fick vi besök av kompisarna Annica och Thomas, som hade med sig fika.


Det är i år 40 år sedan vi blev ägare till den här stugan och när vi är där får vi ofta besök av den tidigare ägaren Lennart, som gärna tar en fikapaus och pratstund hos oss. 


På hemmaplan finns också jobb, inte bara att klippa gräset, det sköter klipparen Hugo om. Visserligen får Ingemar ta till åkgräsklipparen emellanåt, på de ställen där Hugo inte går. Ingemar passade på att gödsla gräset när det regnade och nu växer det som bara den....på både ont och gott....kan man nog säga 😁
Nya bryggor kan behövas, då de gamla börjar bli murkna.


När det är så här fina sommardagar vill man ut på sjön. Sonen köpte en större båt, som känns lite säkrare när man har barn. Det gäller att passa på när vi har soliga sommardagar.


En snabbvisit gjorde barnbarnet Mindy med familj, då de varit på Ekhagens forntidsby Där finns mycket för barn och vuxna att uppleva. Ett bra utflyktsmål om man inte vet vad man ska hitta på under semestern.


Alltid spännande med nya leksaker, som man inte har hemma och som tur är så har farmor sparat en del.


En av Mikaels assistenter har haft oturen och brutit armen och då får jag hoppa in som reserv.  Han gillar att komma hem till oss och få åka ut på sjön med flotten....då njuter han. I början var det svårt att få på honom en flytväst, men idag är det inga problem.


Och får han sedan även en fika..... då trivs han.


Nu får vi hoppas att sommardagarna fortsätter några dagar till.


1 kommentar:

  1. Så fint väder ni har. Vi står en bit söder om Bollnäs och nu regnar det. Vi har bara haft regn, de dagar som varit sol är ca 3 st på dessa veckor, kallt har det också varit. Men nu åker vi söderut och då får vi hoppas att det blir varmare......

    Kram till Er båda!

    SvaraRadera