onsdag 12 juli 2017

Trollhättans slussområde

Vi skulle bara fika...men hamnade vid Trollhättans slussar. Åter ett ställe vi aldrig tidigare har besökt. Visst... vi har hört talas om  Fallens Dag, men aldrig besök den och i år är det den 21 juli så vi är lite för tidiga. På bussparkeringen stod redan 4 HB men vi hittade en plats lite längre ner.  N58 16 05  E12 15 34


För första gången, på vår minisemester, kunde vi grilla köttet jag marinerat. Smakade underbart! 😋 Kvällen var varm och blåsten nästan obefintlig.


Efter maten tog vi en promenad i omgivningarna och kom fram till en av slusstrapporna. Den är inte i bruk idag, men imponerande.Så här såg det ut på 1800-talet, så gamla och lite äldre ändå är slussarna, nedan kan du läsa lite historik.I dag är inte de två slussarna, på var sida om grönområdet, i bruk längre, men nedan kan man se hur det såg ut när de byggdes.


Vi fortsatte vår promenad runt slussområdet som har fina promenadstråk...åter en som inte är i bruk längre.

Vi kom så småningom fram till den fjärde slussen, som är från 1916 och används än idag. Ett fantastiskt vackert och intressant område, med all historia om slussarnas tillkomst och vad som fraktades på båtarna. Att det är en populär plats för umgänge, fiske, grillfest och rekreation märktes, det var en strid ström på bilar till parkeringen.


Vi kan verkligen rekommendera en tur hit för det finns mycket trevligt att titta på. 


Det finns en ställplats mitt emot bussparkeringen på andra sidan kanalen, med tömningsstation. Den visste vi inte om förrän efteråt.


Det blev bara en natt och sedan fortsatte vi mot Sollebrunn för ett besök hos PR Husbilar. Det blev varken byte av bil eller några inköp, så vi fortsatte hem. 


Nu är cirkeln sluten för den här gången.


Det blev en resa på småvägar och besök på okända platser. Vi har fått lite av svensk historia, som vi knappt kände till och vi känner oss nöjda med vår minisemester. 


7 kommentarer:

 1. Vi strävar runt i området vid ett par tillfällen. Trevligt där.

  SvaraRadera
 2. Häftiga bilder från kanalen, det är nog många fina ställen vi missat att se i Sverige.

  SvaraRadera
 3. På Ställplatsen har vi övernattan en gång Visst är det kul att se när det slussas
  Kram

  SvaraRadera
 4. Slussar är fascinerande tycker jag! Här har vi inte varit.

  SvaraRadera
 5. Vid slussarna har vi varit och gått runt. Det är verkligen imponerande. Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset ... kanske blir det Trollhättan i sommar då :)

  SvaraRadera