onsdag 1 februari 2017

Landat i Spanien

Ja, äntligen är vi tillbaka i vår husbil....men det var inte helt säkert att vi skulle kunna åka på utsatt tid. 
Vi har båda en ordentlig förkylning, jag med täppt näsa och jobbiga nätter och Ingemar hade fått ner sin i luftrören, med en jobbig hosta. I måndags var han till läkare och det visade sig att han hade en rejäl luftrörskatarr.  Den blir oftast värre när man har kol, som Ingemar har. Han fick antibiotika i form av kortison, men också klartecken för att flyga, och det var ju det vi var oroliga för. 
Redan på tisdagen började han märka av förändringen och på kvällen blev vi skjutsade till Landvetter av Mathias. Jag hade lyckats beställa flygbiljetterna på samma dag, som Mathias fyllde 30 år.
Nu gjorde det inte så mycket eftersom det var en vanlig vardag och han jobbade. 


Väl på planet, som var fullsatt, kändes det bra att nu vara på väg mot värmen och solen igen. Vingarna besprutades för att det inte skulle bli isbildning.




Vi landade lite före utsatt tid och hämtades av Natura Parking.
 För några veckor sedan var här snö och kallt, vilket resulterade i att spärren på vattnet löste ut och vi hade inget vatten, endast ett par liter på flaska. Vi körde förbi Santa Pola och till affärscentrat i Fulgencio, där vi stannade på en gata och sov.


Morgonen kom med sol, men det var kallt i natt bara +7 grader visade termometern. Resten av dagen ägnades till att fylla alla tankar och kylskåp som gapade tomt och luktade illa. Jag hade glömt en påse med rester av tomater och blomkål, ja ni kan tänka er hur det luktade....blääää. Nu är där städat :)


Tömde och  fyllde vatten gjorde vi på vid ställplatsen i Santa Pola för 4€. Sen körde vi ner till La Pinet  N38 07 05 W000 39 35 och här stod massor av husbilar,  gissar på någonstans mellan 70 och 100 st. Vi fick nog sista platsen. 
Nu får vi se hur länge det dröjer innan polisen kommer och stänger den här platsen också. Vi har hört att grusplanerna i  Södra Aguilas och Playa Carolinas är stängda.


Solen sken och termometern hade nu stigit till + 22 men med en lite kylig vind, vi valde att ta det lugnt med solandet, men det hindrade inte några andra, från att sitta ute och umgås.


Jag tog en snabb och kort promenad ner till stranden, men den var i stort sett folktom, åtminstone i den norra delen.


Nu tar vi det lugnt ett par dagar, sen får vi se vart vi tar vägen. Sista veckan i februari ska vi i alla fall vara i Marbella för att ta emot Mathias och Liam, det är Mathias 30 års present från oss alla.
Ha det gott alla.... nu ska vi njuta och slappa.


9 kommentarer:

 1. Härligt att vara på plats igen :)

  SvaraRadera
 2. Måste vara skönt att åter vara på plats!

  Ha det gott o njut....

  SvaraRadera
 3. Bra att ni kunde flyga trots förkylningen. Njut nu och krya på er.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni blir fria från förkylningen snabbt nu!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det skulle både Birgitta & jag kunna tänka oss. Hemma på hösten och under jul, men att sedan åka ned två tre månader. Julen skulle jag aldrig vilja vara i södern. Då skulle jag känna mig som en krigsfånge. Ha det gott och krya på er.

  SvaraRadera
 6. Skönt att ni kom iväg! Önskar er en skön vistelse i Spanien med god hälsa och fint väder!

  SvaraRadera