fredag 27 januari 2017

Vår eller Vinter

Ja det är ju frågan? Idag, när jag vågade mig ut efter flera dagar inomhus för att kurera (om det nu går) min förkylning, hörde jag vårfåglar. Det kvittrade i träden, men att få någon bild på dem var omöjligt, de förflyttade sig hela tiden....nästan som om de jagade varandra :)
Jag tog mig en tur i trädgården och i vattenfallet var det fullfart.


Ganska dystert och brunt runt omkring, men det är ju inte så konstigt....det ska ju vara vinter. Jag fortsatte utmed bäcken och såg att vi har jobb att göra i sommar. Bäcken har rasat och växt igen på en del ställen.


På sjön ligger isen, men att ge sig ut kan vara livsfarligt. Förr om åren såg vi alltid någon entusiastisk fiskare, som tagit sig ut och försökte pimpla. Jodå...de fick allt lite fisk också.


Vintern -79 var det både is och snö och bra fiske på sjön.


Vi hade ännu inte börjat bygga vårt hus, men en slädtur på sjön en solig vinterdag, var inte helt fel.


Jag fortsatte upp mot äppelträdet och nu fick jag sån lust att ta fram sekatören. Tänk vilken arbetslust man får när solen skiner även om det är -3 grader.
En sväng in i lillstugan och vattna blommorna. Det här är det enda ställe där mina pelargoner fortfarande blommar och det beror nog på att vi har bara +10 grader inne. De som står i mörkret i källaren har bara bruna och vissna blad, men kommer att vakna när jag tar fram dem och börjar vattna :)


Det enda spår vi har kvar, av den korta vinter vi fått, är de här snöhögarna, men ska det fortsätta vara plusgrader på dagarna så kommer även de att försvinna.


Ett riktigt fint och klart väder var det idag, men min täppta näsa är kvar, även om den friska luften gjorde gott.


I morgon får det nog bli en liten promenad....om solen är framme.
Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi trampar Spansk mark igen.


8 kommentarer:

 1. Visst känns det lite vårlikt! Men själv skulle jag kunna tänka mig lite mer vinter faktiskt ;)

  SvaraRadera
 2. Det är en märklig vinter, i vinter....

  SvaraRadera
 3. Våren väntar runt knuten, det känns i bilderna. En porlande vårbäck är så ljuvligt att lyssna till.

  SvaraRadera
 4. Ser fint ut,men ni kan få lite snö av oss!:-)

  Ha det gott o njut......Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka vårbilder du delar med dig av! En fin tur!

  SvaraRadera
 6. Inte är det mycket till vinter precis. Vi som varit upp till Orsa nu, tycker inte att det är mycket snö utmed vägen vi åkt. Se nu till att bli frisk innan flyget lyfter med er.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det ser faktiskt lite vårlikt ut, men här nere har våren kommit. Såg ett inlägg där mandelträden blommar, så välkommen ner till lite varmare väder. Kram!

  SvaraRadera