måndag 16 januari 2017

Läkarbesök och Planer

Idag har vi varit på återbesök hos läkaren i Borås. Alla prover var bra... alltså klartecken för att åka ner till Spanien igen, men vi får se upp med kolesterolet. Nu blir det mera frukt och grönt, samt fisk. Tur man kan gå in och googla på vad man bör undvika och vad man ska äta mer av. När det gäller maten så är det jag som får fixa så vi äter rätt. 😉
Sen är det ju det där med motionen. Ingemar är duktig på att motionera, men jag hänger inte riktigt med.....han går för fort för mig, enklast än så länge är att han promenerar själv. 
Jag har istället satt mig med kartan och funderat på vart vi ska åka och vilken väg vi ska ta, när vi kommer ner till husbilen igen. För 5 år sedan idag, var vi nära Calnegre och hittade en fricampingplats nära havet, om den kan du läsa här. Den finns tyvärr inte kvar, men det finns nya ställplatser i närheten. 

Kustvägen har vi ju åkt många gånger, men det skulle ju vara kul att se något annat också. Vi har ju många "gamla" ställen att besöka och oftast är det varmare längs kusten. Ett första stopp ska det bli, när Aguilas Carneval går, 
från den 7 - 21 februari, då ska vi vara där....för den har vi missat.Efter Carnevalen ska  vi ta oss nertill Malaga, där ska vi vara runt månadsskiftet februari/mars.
Någon som har förslag på mer som är sevärt?15 kommentarer:

 1. Skönt att komma ner till värmen igen. Vi längtar och planerar, men vi har ju inte varit så långt söderut förut. Motion och mat...ja, det får bli ändring på det här också :)

  SvaraRadera
 2. Varför inte prova 5:2 för hälsans skull?

  SvaraRadera
 3. Så kul att läsa om att allt ser bra ut med Ingemar. Ska säkert bli skönt för er att få åka tillbaka till husbilen och njuta av värmen. Karneval...det skulle jag gärna också vilja se...men det kommer säkert. Kram

  SvaraRadera
 4. Tryggt att veta före avresan att Ingemars värden är bra och under kontroll. Lågintensiv motion i form av promenader är alldeles utmärkt motionsform, den praktiserar även jag. Ovanligt vackra påfåglar det tydligen finns i Spanien. Karnevaler är häftiga att uppleva.

  SvaraRadera
 5. Skönt med grönt ljus! Önskar en fin resa!!!

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att alla värden är bra. Vi var påsken och såg parader a då i Aguila s. Det gör att jag tror festivalen är häftig. Vi har varit med om både barn- och vuxenfestivalen i Sanlucar. Det var också fint. Bergrum och titta på mandelblommor, men de kanske är överblommafe då. Vi gjorde en bergstur i dag och då frågade kronbladen ner.

  SvaraRadera
 7. Samma här, jag tycker att jag bara småtraskar, Birgitta säger att jag springer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske så att ni karlar tar längre steg :)

   Radera
 8. Underbart att allt är OK nu. Härligt att få komma tillbaka till värmen och kunna ta promenader efter strand och i mysiga byar. Hoppas att ni hittar nya intressanta platser att besöka. Kolla gärna på www.semesterbostad-Spanien.se --> Resenärer --> Artiklar, därefter plusset så får man fram regioner, där finns mycket matnyttigt att hämta. lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra tips nu blir det en stund vid datorn :)

   Radera
 9. Skönt att allt är ok, kram tills vi ses!

  SvaraRadera
 10. Skönt att höra att allt är väl. Då kanske våra vägar korsas igen! Men när är eg karnevalen i Aguilas?

  SvaraRadera
 11. Så skönt att alla värden ligger bra inför resan söderut!
  Vi räknar också ner inför vår resa till Sol o Värme :-)

  Ha det gott o njut.....

  SvaraRadera
 12. Nu kan ni lugnt ge er iväg med bra värden. Karneval skulle vara häftigt att uppleva, tyvärr är det fel månad för oss.
  Kram

  SvaraRadera