söndag 15 januari 2017

Vinter ...igen :)

Vinterväglag var det, när vi åkte till Kinna för att hälsa på hos yngsta sonen Peter och yngsta barnbarnet. När vi passerat Borås så försvann tyvärr vinterlandskapet och det blev mera brunt och grått. 


Alla mådde bra och det är så roligt att träffa den lilla och se hur hon växer.  Den här småbarnstiden går så fort och vi är ju inte hemma så länge till. Vid fyratiden började det mörkna, så det blev verkligen mörkerkörning hem.....ingen snö som lyste upp.Vinter innebär också is på sjön och sonen Tomas brukar vara den som är först ut för att kolla tjockleken.....så även i år.  De passade på att ta en promenad på den ca 4 cm tjocka isen, som tur var höll de sig nära stranden och längre in mot badplatsen fanns inget vatten och heller ingen is.


Idag var det dags för nästa besök, hos sonen Frank i Sjötofta. På vägen dit fick vi se att Åsunden inte var helt frusen, som vi hade trott, nej i höjd med Skotteks caming  var det öppet vatten.
Tur att Tomas med familj inte gick åt det hållet 😯


Det blev några trevliga timmar tillsammans med barn och barnbarn dessutom blev vi bjudna på en fantastiskt god middag. I lördags kom barnbarnet Liam och pappa för att få lite hjälp med håret. Liam accepterar, än så länge, att farmor fixar frisyren :)
Idag har vi haft strålande sol och ca -5 på dagen....precis så, som jag vill uppleva vintern.
Fast nu börjar vi allt längta ner till värmen....i alla fall jag.
7 kommentarer:

 1. Visst är det kul att se kort på lilla Mindie, men var är dom andra tre? Jag har inte sett några kort på dom sen jag tog kort på hela familjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har inte varit hemma när vi varit där. :)

   Radera
  2. ja det förklarar ju saken :) dom börjar bli så stora så dom kan ta sig själva förstås.

   Radera
 2. Vi är absolut inga vinterbadare och går inte ut på isen innan den har blivit väldigt tjock
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det bra att man kan gå över isen o att vägen blir kortare dit man ska...men jag har välda respekt att gå på isen men gör det ändå ibland. Sen tror jag att vi har fått vinter i hela Sverige som det ser ut. Jag tycker att det är vackrare med vitt och fint än det svarta som det blir utan snö:).Visst är det så att tiden går fort för dom små...dom växer så fort dom små sötnosarna. Kram

  SvaraRadera
 4. Minus tolv grader när jag traskade till jobbet idag,

  SvaraRadera
 5. Här är det plusgrader ca 8-10 på natten och 18-20 på dagen.....välkomna ner till värmen!

  SvaraRadera