fredag 20 januari 2017

Ulricehamn i festyra.

En stad i festyra och det mitt i vintern. Jo så är det....vad är det då som är på gång? Det kan skrivas med två bokstäver WC och betyder inte "water closett". Nej det är WORLD CUP på skidor, som ska gå i skogarna vid Lassalyckans sportanläggning. 
Vår lilla stad ska hålla i denna stora tävling och nu rustas det för fullt.På torget ska det bli invigning och en scen är iordningställd för det.Flaggor finns att köpa i affärerna.


Ingemar tog med sig kameran för att kolla in hur långt de kommit med förberedelserna på Lassalyckan. Massor av små och stora tält är uppsatta och bajamajorna är på plats. 


Här kommer det att vara ca 30 000 besökare under lördagen och ca 25000 under söndagen. Många kommer att vara här hela dagen och då behövs det både mat, dryck och plats, att inta förtäringen på.
Runt spåren kommer det att finnas 5 kiosker för de som befinner sig runt omkring i skogen utmed spåret.Över hela anläggningen kommer en 9 m lång Zeppelinare att sväva fylld med 250 L gas.


Snötillverkningen har pågått under en längre tid och nu finns ca 50 - 100 cm snö i spåren. I övrigt är det snöfritt då de senaste dagarnas plusgrader har gjort sitt.


De stora bilarna med utrustning och service för de olika landslagen har anlänt.


Det är inte var dag man kommer så nära skidsportens fordon så det är bäst att föreviga det på bild.


På torsdagskvällen var det stor invigning och torget var fullt av folk. 
Nu är festen på gång.


Biljetter är köpta för sönerna och Ingemar, själv stannar jag hemma och kurerar min förkylning, som jag fick av Noel. Barnbaciller är inte roliga. :(
Självklart finns en maskot och den har så klart fått namnet Pärlan den har dessutom en egen låt. Varför namnet Pärlan ... kanske många frågar sig ? 
Jo... Ulricehamn kallas också för Åsundens Pärla.
Här kan du se hela invigningen.


Under hela helgen finns det 784 frivilliga, som ska se till att tävlingen flyter på utan större missöden. Gunnars konditori ska baka 1000 semlor och massor av hamburgare finns i frysarna.
Parkeringsplatser är fixade runt omkring stan, med bussar som ska ta åskådarna upp till Lassalyckan.
Säkert är det några, som tar husbilen hit för att se tävlingarna, tänk då på att ni får promenera upp eller ta bussen. Det kommer säkert bli en del trafikproblem, men polisen kommer att se till att allt flyter på. 

Karta över skidområdet vid Lassalyckan.

Nu får vi önska alla tävlande och arrangörer ett lycka till.
Temperaturen kommer att ligga på plus ca 4 gr och solen kommer att skina.....kan det bli bättre :)


11 kommentarer:

 1. Så roligt med fest i staden och visst är dom duktiga att få ihop snö. Vi har i Flottsbro idag igen, där sprutas det snö så fort det blir minusgrader.
  Önskar er en trevlig helg och krya på dig
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så festligt! Blir mysigt. Du får lov kurera dig, då du kan få del av något runt festligheterna

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt att det går att genomföra med tanke på väderleken... Såg några entusiastiska damer på tv härom kvällen :)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Oj det var häftigt! Jag hade inte en aning om detta! Jag trodde först du skojade. Nu förstår jag att det är verklighet.

  SvaraRadera
 5. Oj, nu har Ulricehamn hamnat på stora världskartan, va kul. Om snön inte räcker kan ni få låna från Costa Brava , den har ju hamnat här !

  SvaraRadera
 6. Det var värst vad det händer roliga saker i Ulricehamn. Hoppas att tävlingarna blir lyckade med solsken och mycket publik.

  SvaraRadera
 7. Hoppas killarna får en fin dag i spåren, och att du kryar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är, nu i kväll, lyriska efter att ha varit med om denna folkfest. I morgon blir det tidigt upp för att hitta en bra plats. Jag stannar hemma för att kurera min förkylning.

   Radera