tisdag 28 februari 2017

Nepal

Idag kommer jag att göra ett inlägg, som inte handlar om husbilsresor.
Det är inte bara vi i familjen som befinner oss utomlands, det gör även sonen Frank. Han ska, under ca 2 månader arbeta som volontär i Nepal. 


Var ligger då Nepal?  Indien och Kina är de största grannländerna.


Nepal som drabbats av flera jordbävningar, den senaste 2015-04-25. Jordbävningen utlöste även flera laviner på Mount Everest, där minst 22 människor omkom och 217 personer saknades i övrigt dog.2593 personer och minst 14023 skadades.
Den 12 maj inträffade ett nytt jordskalv som mätte 7,4 på richterskalan och ytterligare ett par tusen skadades.
Skalvet den 25 april var det kraftigaste i Nepal sedan jordbävningen i Nepal-Bihar 1934, det är det femte största skalvet som drabbat Katmandu sedan 1810.
Med andra ord, det är ett fattigt land som drabbats hårt och nu håller på att arbeta sig upp igen.Bilderna har jag lånat från Franks blogg, därför lite suddiga eftersom de var små.


Är du intresserad av att läsa om hans upplevelser i en Nepalesisk familj och hans arbete i skolan, så kan du göra det här 
Bloggen finns även till höger på sidan.

5 kommentarer:

 1. Ja det är en riktig resa han gör Frank. Väldigt intressant att läsa hans blogg. Kul att du sprider den så många kan följa. Hoppas ni själva har det bra på er resa! Ni brukar också skildra livet bra på de platser ni besöker och passerar. Nu är det bara en och en halv månad kvar till vi ses i genomsnitt!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset om Franks blogg. Kul att läsa, en hel del påminner om när jag bodde i Kashmir.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande att få en insikt i hur ett så annorlunda land fungerar.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, har läst alla inlägg och tycker han gör en fin insats....

  SvaraRadera
 5. Oj, vad spännande! Tack för tips om länken!

  SvaraRadera