lördag 11 februari 2017

Ställplats och fricamping

Det blev ett par nätter på den nya ställplatsen strax utanför Calabardina. Här finns möjligheter att tömma i ett gammalt avloppsrör och det finns vatten. På kvällen kom ägaren och tog betalt 5 €. Det fanns de som inte ville betala, så de for därifrån. Morgonen därpå var det många som kom och tömde samt fyllde vatten. Vi tyckte platsen var OK och det var inte mycket störande trafik på vägen, kanske för att Calabardina är en liten ort med mest sommargäster.
Vi tog en sväng in i byn, som var så gott som folktom, inte ens en liten affär hittade vi. Kom så till vägens ende Torren = vakttornet, som är från 1600-talet och byggdes av rådet i Lorca, som på grund av de täta attackerna från nordafrikanska muslimer och pirater skulle skydda fiskare och herdar.


Vi vände och for in mot Águilas för lite shopping i stället.


Fortsatte sedan mot Los Terreros och här står inga förbudsskyltar. Kanske inte så konstigt för vägen upp är inget för större bilar.
Ett par husbilar hade lyckats ta sig ända upp på platån.


Jag passade på att ta mig en titt på alla blommor som nu börjar pryda marken. Hoppsan!! Jag råkade stå mitt på myrvägen, det var full aktivitet på myrorna. De bar och släpade på födan och det gick så fort, så jag hann knappt med att få dem på bild.


Många små buskar med vita blommor och är nog en Cistus-släkting. Kallas också för solvändeväxter. Sen fanns det så klart den vilda Lavendeln, som nästan blommat färdigt. En liten och oansenlig blå blomma som liknade vår potatisblomma kröp efter marken och där det var lite sankt där trivdes gul Oxalis som den heter den klöverliknande blomman, som är ett ogräs här nere.
Tillbaka i bilen var det dags för middag, stekt Dorado, en god fisk. Ingemar hade fullt upp med att följa alla sportsändningar på radion och TV idag.
Vi hittade en plats och här stannar vi inatt.


Vädret har varit mulet mest hela dagen och + 17 som känns lite kallt, när man har blivit bortskämd med +25
Ingemar har redan lagt sig så nu går jag också.4 kommentarer:

 1. Vad härligt med en plats mitt i naturen! Här hemma är det blåsigt o kallt men vi fick lite sol till slut ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är sådana naturnära platser vi helst vill stå på.

   Radera
 2. Vad trevligt med en ny ställplats! Härliga blombilder!

  SvaraRadera
 3. Blåmire även kallad Late Hans.

  Har beställt nyponpulver nu. Gick att beställa till utland från länkarna jag fick. Tackeli tack.

  SvaraRadera