måndag 6 februari 2017

Halv storm och dåligt minne

Idag blåser det och bilen gungar, vi öppnar dörren för frisk luft, men får ganska snart stänga den igen. Inne känns det nu som om vi var i Sahara med sandstorm....grus överallt, på golvet, bord och bänkar. 


Trots blåsten så lyser solen och det finns de som gillar vädret. Vi hade tänkt gå en promenad, men avstod....sand i mun och ögon är inget jag längtar efter.


Vi väljer att flytta på oss till något annat ställe, helst där det inte blåser. 
Vi kör söder ut mot Los Alcazares.


Stannar till på gatan i Los Narejos och fikar.
Några bilar står här redan. Här kan man bli bortkörd om man inte står rätt dvs längs med och inom de målade linjerna då gäller det att ha kort bil.


Passar på att städa ur sanden ur bilen, men det blåser även här så vi flyttar på oss igen och den här gången till en gata i ett lugnare område och utan markerade p-platser, som är för korta eller går på tvären.



När vi packade och skulle flyga hit ner, upptäckte vi att vi hade glömt några saker. Jag skyller på att vi var i dålig kondition....för inte är det väl så att vi börjar bli gamla och gaggiga  😀

Vad glömde vi då? Jo tre saker, en av dem min bästa kamera. Nu är det ju så att jag har ett antal, som inte funkar riktigt så bra. Någon med repor på linsen en annan med dålig fokusering, en tredje där den inte öppnar linsen ordentligt. Alla de här står på en hylla vid datorn och de får Mikael leka med. Nu bar det sig inte bättre än att han, som var hemma samma dag som vi skulle åka, fick tag i min kamera och när jag bad honom ställa tillbaka den, ställde han den bland sina. Den luringen hade bytt plats på dem och jag fick med mig fel kamera. 
Därför får jag nu använda nya min Olympus. Den är visserligen vattentät, dammsäker och stöttålig, men har dålig zoom och jag vill ju kunna zooma ibland.


Den andra saken vi missade var hållaren till vår GPS.  Den sitter troligtvis kvar i personbilen. Nu har vi fäst den med tejp så det funkar hyfsat. 


Sen var det tepåsarna från Earl Grey Jag vet att jag hade packat ner tepåsarna, men inte fanns de med när vi packade upp. 😕
Det skulle inte förvåna mig om de ligger kvar på någon stol hemma. Med i bagaget kom i alla fall både rökt korv, rökt skinka och hårt bröd. 😃
Nu är det ingen katastrof för Mathias och Liam kommer ju ner om några veckor. 
Vad brukar ni ha med i husbilen, när ni åker utanför Sveriges gränser? Finns det något ni absolut inte kan vara utan?


7 kommentarer:

 1. Brukar alltid vara något som felar, men trösten är ju att det mesta finns att köpa. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Inga måsten - det vi glömt kan vi köpa om vi inte klarar oss utan (ja bortsett från pass, betalkort, och telefon)

  SvaraRadera
 3. "Kära" kläder samt datorn, Iphone och alla adresser, resten fixas på resan. Här blåste det också i natt.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vända om halvvägs i Tyskland, om jag glömt, dator och kamera.

  SvaraRadera
 5. Husbilen-Ellen: javisst finns det mesta, men riktigt gott smör och grädde har de i här nere, tyvärr får man inte ta med sånt på flyget :)
  Kors och Tvärs: jo så är det nog, men jag saknar vissa saker.
  Lars-Åke: Det har lugnat ner sig med blåsten nu. Vissa plagg är ett måste även här.
  Matts : Jag hade inte vänt om....även datorer och kameror går att köpa :D

  SvaraRadera
 6. Visst är det retfullt att glömma saker som man har tänkt ta med på en resa. Det har jag gjort flera gånger. De stora prylarna brukar jag få med. Värre är det med småsaker som sladdar och kopplingsprylar. Numera kör jag med dubbel uppsättning av sådant.

  SvaraRadera
 7. Glömma, tja. Vi kallar det att göra en Bodil. Läs detta och gläds http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/hj%C3%A4rnan-forts%C3%A4tter-utvecklas-hela-livet-1.176827 /Anna

  SvaraRadera