lördag 25 februari 2017

Torrox och strandpromenaden

Från Nerjas vattenhål for vi vidare mot kända trakter, alltså mot Torrox. I den här byn var vi drygt 1 månad första året vi var här i Spanien. Då fanns det flera fina och bra platser nära havet att stå på, idag är de platserna stängda, men så var det ett betydligt mindre antal husbilar ute än vad det är idag.
Vi stannade till på gatan vid hotellet där det fanns en plats ledig för oss.


Nu blev vi inte så länge här, bara så länge att vi tog en promenad efter stranden, jag hade gärna känt på vattnet, men hade ingen handduk med så det får bli en annan gång.
Vi hittade en affär med stort utbud av kläder, där hittade vi båda shorts och överdelar till bra pris.


Efter det var det dags för tömning och tvätt av bilen ....igen, det gjorde vi på macken i Nerja, här kan man både tömma, tvätta HBs tak, tvätta kläder och duscha.  
På vägen tillbaka såg vi en gräsplan, där det stod husbilar....varför inte kolla där? Vi hittade vägen ner och en bra plats. Här fanns ca 15 HB. Stannade för natten, satt ute i solen en stund och njöt av värmen.
N36 43 42 W003 57 23 tömning finns i brunn.


På lördagen tog vi en promenad till Torrox, då kom vi förbi en parkering och här stod det också ett antal husbilar.


Följde sedan strandpromenaden.Stannade till för utsikten innan vi fortsatte.


Mycket folk i rörelse eftersom det är lördag och många är lediga. Familjer ute med sina barn. Den här "cykeln" eller vad man ska kalla den, såg lite rolig ut, en dubbel sparkcykel. :)


Varmt i solen och nu börjar stränderna fyllas av soldyrkarna.


Något som vi lagt märke till här nere är hur väluppfostrade och lydiga hundarna är. Oftast behövs inget koppel, hundarna följer sina ägare, små som stora hundar. Vi undrar vilka knep de har, som får dem så lydiga?


Det blev lite Tapas och ett glas vin innan vi gick tillbaka till husbilen. 
Intill oss hade det kommit en skåpbil med spanska plåtar, men som visade sig innehålla ett svenskt par. 
Vi kom att prata lite och det slutade med att vi bjöd in dem till oss.
Peter och Anette är egentligen bosatta i Marocko, men har även lägenhet här i Spanien, men den har de hyrt ut. Av den anledningen bor de i sin "plåtis". Det blev en mycket trevlig kväll och det visade sig att vi hade gemensamma bekanta i Portugal, hälsningen till dem ska vi framföra live... när vi träffar dem.


I morgon drar vi vidare mot Malaga och Marbella.
Även idag blev det några timmar ute i solen, termometern kom upp till knappt +20 för det blåste en något kylig vind så det gällde att sitta i lä. 


5 kommentarer:

 1. Även om det inte är så varmt så skiner solen på er :)
  Jag har också funderat över hur de fostrar sina hundar - minns när vi var i Budapest för många år sedan - inte några koppel och de kunde gå till synes ensamma - så hörde man en svag vissling och vips så lyssnade hundarna och begav sig direkt till sin husse/ matte. inte något skällande eller gruffande mot andra hundar - kul att se :)
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 2. Vi är inga hundexperten men vi märker att Chivas blir bättre på att både gå med oss och lyssna på oss nu när han blivit två år. Hans nyfikenhet på annat kanske avtar med åldern, sedan vet han att husse/matte alltid har något godis i fickan så varför vara långt borta från dem.

  SvaraRadera
 3. Kan det möjligtvis vara vi som är de gemensamma bekantarna.

  SvaraRadera
 4. Nu börjar det se riktigt somrigt ut hos er.

  SvaraRadera
 5. Så fint få resa med er. En del känner vi igen och det är kul.

  SvaraRadera