onsdag 15 februari 2017

Veckan som gått och till Almeria

Det är inte bara i Sverige vi städar våra stränder. Det kom en hel del små personbilar förbi där vi stod på morgonen. Det visade sig att det var frivilliga strandstädare.


Och visst behövdes det. Överallt bland buskar och snår kröp de och plockade plastpåsar, burkar och annat skräp.


Hit upp tar sig nästan bara personbilar och någon liten husbil, vägen är brant och fårig av vatten som runnit, men en fin plats ändå.


Efter lite frukost var det dags att åka igen. Vi fortsatte in mot Los Terreros hittade en affär för att köpa te. Det visade sig att det var både Euro Spar med mat och lite av en China-affär, de hade allt. Ingemar fick tag i rakblad till sin Mack 3 turbo för under halva priset.
Vi fortsatte genom byn med fina färgglada hus och här fanns stora parkeringar även för husbilar. 


På väg från orten Vera såg jag en skylt om Cuevas del Almazora och tänkte att det kanske var grottor.....men så var det ju inte. De enda grottor vi såg till var de hålrum, som fanns i berget framför oss. Vi hamnade på en liten väg och kom förbi en del åkrar med färdiga salladshuvuden och blomkål. Här har inte kylan och snön förstört något.


Kom så ner till havet igen och Playa Vera där vi rattade in på en parkeringsruta bredvid en hel del andra husbilar. Vi blev till slut ett 20 tal HB. Polisen gjorde sina besök på kvällen och såg till att alla stod ordentligt.


Det blev en kort tur ner till stranden, som låg fullständigt folktom.  Enda stället där det var varmt var vid väggen i lä. Vissa växter trivs i sand, som den här kärringtanden, som tillhör Ärtväxterna och finns även hemma. Sniglarna tycks inte gilla sanden för den här hade klättrat så långt upp den kunde komma. Den satt ovanför Ingemars huvud. 😀


Kaffet kunde intas i lä i solen och lite färg på benen skadar inte.
Vi fick besök inne i husbilen av den här lilla rackaren. Den kom in flera gånger i hopp om att hitta något ätbart, men fick ge upp, eftersom Ingemar hade sopat golven.


Vi blev 2 nätter på parkeringen vid Playa Vera N37 12 54  W001 48 28
Fortsatte sedan mot Almería, tömmer tankar och fyller diesel på Repsolmacken, smidigt och bra 2€ för vatten. Far sen vidare till parkeringen vid konserthuset. N36 49 27 W002 26 36
Där fick vi ett telefonsamtal från våra vänner Mona och Mats, som berättade att de stod bara 2,5 km bort, så vi flyttade dit. 
N36 48 54  W002 25 30


Det var ett år sedan vi sist sågs. Vi kunde sitta ute några timmar och sedan bjöd Mona på mat.... härligt att slippa fixa maten. 


Nu tar vi det lugnt några dagar.

8 kommentarer:

 1. Ser härligt ut o vad gott med vänner som bjuder på mat!

  SvaraRadera
 2. Härligt det ser härligt ut
  Kram

  SvaraRadera
 3. De första fotona såg grå och kalla ut men sen blev det blåare! Ha dé gott med Mona och Mats!

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig förstått varför, det skall behövas folk som städar utmed vägar och stränder. Tänk om inte alla slängde allt där de går och står, då behövdes inte en organiserad städning. Ni ser ut att ha det gott i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Så härligt det ser ut där du sitter i solen, njut!

  SvaraRadera
 6. Då ses vi kanske i morgon, torsdag!
  Wivi-Ann & Mats

  SvaraRadera
 7. Blåsten ställer till med mycket, och havet levererar en del. Sen har vi alla rara fåglar som rotar runt i papperskorgarna...Som sagt vårstädning p g. Tack alla frivilliga :)
  Hälsningar Solan från Gabo de Gata

  SvaraRadera
 8. Ser härligt ut! Så bra att det finns frivilliga som städar - synd bara att det behövs.
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera