tisdag 3 februari 2015

Från Marzamemi till stpl i Marina di Ragusa


Vi lämnar byn Marzamemi och dess övergivna tonfiskfabriker och småbåtshamnen.




Vi kör nu på lite småvägar mot Portopalo di Capo Siciliens sydligaste udde. Efter vägen står massor med bilar, det är fiskarna, som nu på söndagen kanske försöker få upp söndagsmiddagen :)


Tyvärr så blåser det så mycket att en promenad känns inte bra, så det får bli bilder från bilen. Ett pampigt hus, men vet inte om det är ett slott eller vad.



Nedanstående bild hämtad från internet.



Vi fortsätter genom stora odlingslandskap. Massor av växthus i plast. Många söndervittrade, men även raserade av storm. Träställningarna får stå kvar och nya med stålställningar uppförs. Här odlas tomater, squash, gurka och mycket annat som inte syns utifrån.





Vi kör vidare efter kusten och fortsätter mot en gratis ställplats i Marina di Ragusa N36 47 18 E014 32 46 Här finns vatten och tömning och brödbilen kommer på morgonen.





Nu är det semle-tider och vi läser och ser recept, då blir jag så sugen, så jag satte igång en liten bulldeg. Det blev både semlor och bullar. Marsipan har vi med hemifrån.



På morgonen kom brödbilen med färska frallor.



Vädret är verkligen ostadigt. Ena minuten skiner solen och nästa så kan det hagla och storma så hela bilen gungar. Temperaturen är inget vi kan skryta med idag +10,5 gr och när haglet kom, gick den snabbt ner till +7 gr...brrrr.



Vi stannar här ett par dagar tills vädret blir bättre sedan fortsätter vi upp mot Agrigento och den festival som ska bli där i mitten på februari. Då ska man fira in våren och då blommar mandelträden...hoppas vi.  Ännu har vi bara sett ett fåtal träd med några mandelblommor.


7 kommentarer:

  1. Hoppas våren kommer så vi får lite värme!
    Vi skall inte klaga men det är nu lite svalare än förra året!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får varmare snart o att vår festivalen känns som en sådan också.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Nu har vi kommit på plats, det tar sin lilla tid. Men nu blir det bad så det förslår. Både i havet och i poolen, även om havet stormar idag med höga vågor. Det får bli poolen, men den håller 27 gr så det är inget minus. Nu Maggan blir det bad av..............här är vädret fint, lite svalt för årstiden säger folk, alltså ca 25 gr lagomt som vi säger........Kram!

    SvaraRadera
  4. Hagel är ju inte så trevligt... men det har vi råkat ut för i Italien i juli också ;) Vi är i Tavira i Portugal och har ganska kyligt också...

    SvaraRadera
  5. ja det var inte noen varme.men se det er kalt nu i spanien med...fin stelplass ni står på å at brødbilen kommer er jo bra
    kram og fin tur vidare

    SvaraRadera
  6. När vi var i San Jose i Spanien såg vi massor av dessa odlingstält. SVT har haft en dokumentär om "slavarna" som jobbar där inne i vidriga förhållande. Arbetarna kom där från Afrika, jobbade i 60 graders värme, alla åt mat med en sked ur en gemensam gryta. Ingen av dem var välkomna till stan. Vi köper grönsakerna utan att veta sedan... Kram

    SvaraRadera
  7. Ni hade blåare himmel än vi,men vi har å andra sidan sluppit blåsten och har lite varmare. Plasttälten är inte roliga att titta på men innehållet desto bättre. Elisabeth

    SvaraRadera