tisdag 10 februari 2015

Datorkrångel

När det gäller datorer och kameror då har jag otur! Det har tagit lång tid att öppna min dator den senaste tiden och i morse vägrade den totalt. Trots hjälp av sonen via internet så vägrade den att öppna och rutan förblev svart. Försöker gå in på bloggen via Ipaden, men där kan jag bara skriva lite.
Att lägga in bilder eller arbeta i bloggen går inte. 
Våra snälla vänner här nere hörde av sig när de såg mina problem på FB. Igår hämtade vi dem och for till deras bekant, som kan det här med datorer.....och han kunde hjälpa oss. Det tog ca 1,5 timmar så hade han rensat min dator från allt skräp och det fanns en hel del på den. :(
Nu får vi hoppas att vi slipper mer problem med den.....åtminstone tills vi kommer hem.....för det är nog dags att skaffa en ny med starkare "motor under huven" samt längre batteritid.
Inte bara min PC krånglar.... Ipaden som Ingemar använder vill inte ta emot ström längre.. den har varit besvärlig till och från..så nu har vi bara min lilla padda....som än så länge funkar :)
Usch vad krångligt det är med den moderna tekniken och vi har ju blivit lite beroende av den....tyvärr.
I går blåste det från norr och det sprutade om vågorna som rullade in mot land, palmerna nästan vek sig i vinden. Kylan håller i sig. Fler inlägg om våra utflykter här omkring kommer senare....nu när datorn funkar igen.....om vi har kontakt med internet ....det är svajigt nät här nere.

13 kommentarer:

 1. No comments........köp en Mac den krånglar inte........har du ngt virusskydd?.....

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst är det märkligt hur man förändras med tekniken, jag tycker t.ex. att det är jättejobbigt när tekniken inte funkar som den ska. Jag svårt för att släppa tankarna på problemet och mår då inte bra. Hoppas att det löser sig för er och att tekniken snart är igång och funkar igen.

  SvaraRadera
 3. Tänk så beroende vi blivit av tekniken!

  Jag funderar och har tittat på Mac!

  Kram

  SvaraRadera
 4. det er inte noe trevelig når pc inte vil mere .det samme er jo med gps .når elektroniken svikter og krangler da blir det svårt.Håppas ni får den til vi savner jo fine bilder fra era

  SvaraRadera
 5. Trist med datorkrångel, hoppas allt löser sig! Teknik är fantastisk när den funkar. När den inte funkar blir man galen! Ni ser ut att ha lite blåsigt och kyligt. Vi har kommit ner till spanska kusten, och här är också lite kyligt idag.

  SvaraRadera
 6. Vi är några som har varit kloka och köpt mac ser jag, visst kan man få problem med dom också.......jag avråder att hälla en kopp kaffe över den, det gjorde jag och det gillade den inte..........men min 7 år gamla mac laptop funkar fortfarande problemfritt, Rita har ärvt den. Så även om du tycker att det är mycket pengar initialt så lönar det sig i längden Maggan. Dom viktigaste programmen kommer med datorn så du behöver inte köpa några.
  Synd att ni har det så kallt, det här året verkar inte Europa vilja värma upp, här har vi varmare än vanligt den här vintern.

  SvaraRadera
 7. Förnyat hemsidan!
  Jag kan få för nig att formatera om och ominstallera om datorn. Givetvis har jag flyttat undan all ja vill ha kvar. Men datorer är sådant som inte ska bli för gammalt.
  Ha det fortsatt bra
  Nisse

  SvaraRadera
 8. Skulle min dator strejka skulle tanken på att åka hem komma. Idag har jag tvår styck Macar med mig samt även två kameror. Tur att du hittade hjälp. Kram

  SvaraRadera
 9. Så skönt att det ordnat upp sig, för mer rapporter vill vi läsa! Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Visst blir man beroende av tekniken och inte vill man att datorn ska gå sönder med allt som finns i den!
  Bra att ni fick igång den.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Men vilken lycka att ni hittade någon som kunde hjälpa dej med datorn:)) Härligt när tekniken funkar igen. Man blir lite vingklippt när det strular. Blogga på:) kram

  SvaraRadera
 12. Så bra att ni fick hjälp med datorn... hoppas den funkar bra nu. Tänk så beroende man har blivit... nästan katastrof när den moderna tekniken strejkar.
  Ha det fortsatt gott - hoppas vädret blir bättre också!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Uj, alltid jobbigt när datorer och övrig teknisk utrustning strejkar och man är beroende av dem. Tur att ni fick hjälp nästgårds, för bloggen vill vi inte vara utan!

  SvaraRadera