tisdag 24 februari 2015

Tjänster och gentjänster

Äntligen har min "gamla" dator kommit! Idag ringde Uffe och talade om att mitt paket med datorn anlänt. Vi var ute och åkte så det passade ju bra att hämta den. Vi beslöt oss för att stanna på campingen över natten, det blåser halv storm och regnet övergick en stund till hagel och vi behöver ström.  
Det första vi gjorde var att ladda upp datorn och flytta över hårddisken från den trasiga. Och nu funkar det perfekt :)


Uffe visade en ny telefon han köpt en Huawei G750 U10..... problemet med den var att han såg när någon ringde, men kunde inte svara och någon manual på svenska fanns inte. Jag började leta på internet och hittade en tysk sida, som jag kunde kopiera och översätta, tack vare att jag fått min PC :)
Där hittade vi hur han skulle göra. Så skönt att kunna få ge lite hjälp tillbaka, efter all hjälp vi fått av dem :)

Nu hoppas vi vädret blir bättre, då åker vi vidare mot nya mål och platser.
11 kommentarer:

 1. Kul att se att du/ni är igång igen med bloggen. Tjänster och gentjänster är en bra kombination kan lösa det mesta.
  Varför flytta bloggen när du har en så fin fungerande sida!
  Ha en fortsatt bra resa
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nisse.... den andra var bara på prov under tiden vi väntade. Det var alldeles för jobbigt med wordpress, så jag behåller nog den här i alla fall... haha.

   Radera
 2. Skönt att allt fungerar som det ska nu och bloggen lika så. Man blir lite "vilse i pannkakan" när det inte fungerar som det brukar. Att sitta och trilskas med datorn är inget man vill göra när man är ute och reser.
  Hoppas ni får bättre väder snart.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. Jag blir så imponerad och inspirerad av er alla problem går att lösa. Flytta hårddisken?????? hade inte en aning om att det går att göra själv. Ni verkar landa på fötterna vad som än händer med bil och med tänder.
  För övrigt så såg vi på TV att regnet öst ner i Italien så att i en stad utanför Neapel hade en hel gatukorsning dragits ner i ett slukhål.
  Fortsätter att följa er med spänning och glädje.
  Hälsningar Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kerstin......problem är till för att lösas :) Man lär sig något nytt varje dag, bara vädret som man blir litr trött på. Tur vi inte var i Neapel, men man kan förstå att det blir problem på en del ställen, med allt det här regnandet.

   Radera
 4. Oj va fort det gick, trodde det skulle ta mycket längre tid. Nu är du på banan igen.....dags för ett blogginlägg?
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Men så skönt att allt gick att ordna:) Och att ni är tillbaka här:-)) Vad skönt. Ha det fortsatt bra på era äventyr. Kram

  SvaraRadera
 6. Utan min dator är halva nöjet att resa borta. Det är så roligt att skriva och berätta om alla upplevelser. Kram & God fortsättning nu.

  SvaraRadera
 7. Så bra att du hade en extra dator hemma. På kul bara tycker jag att du ska gå in på din temporära wordpress sida från laptoppen och jämföra upplevelsen.....jag tror att det var iPaden och inte wordpress som gjorde det krångligt, jag har ju flyttat från Blogger till WP och dom funkar ju precis likadant från en dator. Skulle vara kul att höra hur du upplever det bara, inte flytta för nu funkar det ju.......om jag slipper logga in varenda gång. Annars kommenterar jag på Facebook i fortsättningen, Hoppas att ni får lite bättre väder snart bara!

  SvaraRadera
 8. Skönt att du fått fart på datorn igen. Det är ju bara att konstatera att man är lite datorberoende....
  Hoppas det blir lite bättre väder igen också
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det där med att flytta över hårddisken till den nya datorn låter avancerat och svårt.

  SvaraRadera