torsdag 12 februari 2015

Soldagar och promenad

Nu har vi haft sådan tur att solen strålat från en molnfri himmel. Då stiger temperaturen och stolarna kommer ut, när det är fika dags.


Vi står så vi ser när de tömmer sina kassetter och fyller vatten. Några fyller sina kassetter med vatten efter tömning och stoppar ner slangstumpen i röret. Sen kommer nästa och ska hämta vatten med sin vattenkanna stoppar ner samma slangstump i kannan och fyller vatten....Ugh!!  Man kan byta ut och skruva på sin egen slang.... det gör vi! 
Sen har vi de som tycker att det är en bra tvättplats för bilen. Tar upp hela platsen och skruvar dit sin egen slang och på det sätter blockerar för andra att både tömma kassetter och fylla vatten.....inte undra på att en del blir förbannade !
HUR TÄNKER FOLK??


Även idag sken solen och vi tog en fika ute.


Sedan blev det en behövlig långpromenad ner mot centrum. Många blommor ser vi men det är mest de vanliga, däremot vet jag inte vad det här är för sort. Ser ut som en ärtväxt på bladen men själva blomman har jag inte sett tidigare.


Vi har en lång backe ner mot torget och det låg nästan öde, endast några män som satt och pratade med varandra.


Vi var egentligen ute efter ett apotek men där inne var det fullt och lång kö.


Ingemar gick in till spelbutiken som låg alldeles intill och köpte 4 skraplotter för 8€ ....och vi har tur och vinner 7€.... haha.


Fortsatte sedan ner mot strandpromenaden.


Här är lika öde som på torget.


Överallt i affärerna är det utförsäljning 50%, men vi fortsätter nu upp för backen igen. Flera gånger ser man de här skyltarna och funderar över varför man inte får köra här vissa tider. Självklart.....det ligger en skola i närheten. 
Under morgontimmarna 7.45 - 8.30 och på middagen 13 - 14.15 så passerar många skolbarn här och då får givetvis inte vi andra åka här. Så borde de även ha i Sverige på vissa ställen.


En annan skylt som vi ser flera av på vår promenad....inga lastbilar eller husbilar får åka här. Den tycks inte gälla under lågsäsong för lastbilar har vi sett flera som kör här och husbilar har vi sett parkerade en bit från skylten. 


Figurer i form av Lejon är populärt att ha vid grinden, offtast finns också en ilsken hund innanför.


I trädgårdarna ser vi mest olika typer av palmer och apelsin och citronträd, men några gillar den stickiga sorten.
Vi tyckte vi hade gått väldigt långt och började undra var vi var, men så får vi syn på skylten.....vägen in till den ställplats vi varit på den senaste tiden. Tidigare var här en stor buske som skymde halva skylten, nu är busken ansad ordentligt och skylten är inte svår att upptäcka längre.


Tillbaka så åkte shortsen på och vi satte oss i lä bakom bilen. Det var riktigt skönt i solen för en gångs skull. Om ni undrar vad det är i glasen så är det Gin och en dricka, som heter Pompelmo och påminner om Grape Tonic som vi har hemma. Riktigt gott!!


Vi blev sittande i flera timmar i solen....det är så här det ska vara. Tyvärr så får vi inte ha den glädjen något längre, för i morgon och på lördag ska det regna igen!

11 kommentarer:

 1. Ni får vara glada och njuta så länge det varar. Eller så får ni komma hit och njuta i skuggan där det är 31 grader idag :) Fina kaktusar ni såg.

  SvaraRadera
 2. det var bra det ble sol igjen og at ni kan sitte ute at nyta gin i solen er herlig---fine bilder ni har

  SvaraRadera
 3. Det gäller att kunna njuta så länge man kan:) Men lite otur har ni haft. Är det småkläder till kommande barnbarnet som det pysslas med Maggan?? :-)) Förstår att du längtar som det jag gör. Kram till er

  SvaraRadera
 4. Ja det gäller verkligen att njuta när solen är framme, idag verkar även vi få fint väder efter några svalare dagar. Vilka häftiga kaktusar, jag älskar kaktusar. Skulle vara kul att ta några skott där.

  SvaraRadera
 5. De där med att fylla vatten och spola toan har vi också sett, förstår inte hur folk tänker. Men Maggan ni har ju långbyxor och jacka på er, är det så kyligt där borta?
  Bra att ni fick lite sol och lite värme iaf.......bättre än inget..

  Kram till Er båda!

  SvaraRadera
 6. Magsjuka och husbilsåkande är inte den bästa kombilationen. Liknande gjorde ett franskt par i Trelleborg när vi var där en gång. Trots att vi var flera som påpekade detta för dom fyllde som med fel slang långt ner i tanken... -undrar hur dom klarade sej? :(
  Ni får inte glömma att smaka på italiensk kaffeglass. Smakar ljuvligt, tycker jag. Aranciata med fruktkött (con polpa) är också en törstsläckare eller varför inte en granita menthe som smakar pepparmint o är grön till färgen. Pompelmo passar jättebra till gin för det är ju grape :)
  Följer er med spännning. Fantastisk resa igen med härliga bilder! Tar ni vägen om Grosseto o Castiglione della pescaia? Som kuriosa, Jules Sylvain ligger begravd på kyrkogården bakom borgen (castellet)
  Bon viaggio!

  /Thomas

  SvaraRadera
 7. Jag har antagit att många gör som du beskriver vid toatömningen. Jag vill inte tro att det är sant, men förstår att det är så. På en camping i Portugal var det toatömning och färskvatten vid varje tomt (ett hål rakt ned i marken placerat under färslkvattenkranen) Vi tog inget färskvatten där. Kram

  SvaraRadera
 8. Satsa 8 och vinn 7 så blir det nog i svenska bankerna nu!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Det där med att tömma och fylla, är något som alla borde lärt sig! Det är hemska saker som man kan få se ibland. Vi var med om att en man tömde toan där gråvattnet skulle tömmas och kvar på gallret satt en hel del rester från toan! Mannen fick en ordentlig utskällning av sin "granne" och tog då foten och skrapade på gallret och klev därefter in i sin husbil!!!!
  Skönt för er med lite sol och njutning ute i solen.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 10. Det där med slangarna vid påfyllning har vi tänkt på många gånger. Använder alltid egen slang!!!

  SvaraRadera
 11. Det där med tömning och hantering av slangen med dricksvatten tycks vara ett evigt problem tills dess att man tydligt separerar de två momenten. Ibland behöver man kunna spola toakassetten. I högsta grad äckligt om detta görs med samma slang som används för påfyllning av dricksvatten. Det ser skönt ut i solen.

  SvaraRadera