fredag 17 oktober 2014

Över Fugazze-passet mot Lido de Jesolo

I går lämnade vi våra vänner och åkte över Fugazze-passet på 1162 m öh. Men innan vi skulle ut på den vägen så missade vi en del avfarter och hamnade inne på smågator....som vanligt :)


Till slut var vi ute på väg 46 mot Schio. Bergigt och kurvigt var det. Och ett grådis över bergen så korten blir inte riktigt klara.


Vi har sett hur man har byggt långt upp på alptopparna, här har man istället valt att bygga invid berget. Vilket jobb att forsla virke och sten till en sådan plats.


Vi fortsätter den kurviga vägen som slingrar sig runt bergen, som tur är så finns det bra räcken, till skillnad mot när vi åkte i Marocko, där fanns inga räcken.
In i små byar, trångt på en del ställen men det går bra.


Roliga namn på byarna och hastighetskontroll, som om det skulle gå att köra fortare än 50 km/tim.


Precis när jag säger att "tur vi inte möter bussar eller lastbilar", så får Ingemar syn på taket på en buss och stannar där det går att mötas.


Vi tar det väldigt lugnt på den smala och kurviga vägen, men cyklisten tyckte nog vi körde alldeles för sakta för han körde om oss och trampade på i nedförsbacken haha, hoppas han hade bra bromsar.
Nu är snöpinnarna uppsatta både tätt och höga. Undrar hur mycket snö de får i de här trakterna?


En ställplats hade de fixat, men någon apparat för betalning såg vi inte till. Vi passade på att tömma vårt gråvatten och for sedan vidare.


Nu blev det verkligen utför 14-15 % och nu fick han pumpbromsa, men när vi kom ner i byn så luktade det om bromsarna så vi fick stanna och låta dem kallna lite innan vi vågade fortsätta.


Nu var vi nere på plan mark och då hade vi inte så långt kvar till Jesolo som var vårt mål den här dagen. Ingen sol bara dimma över åkrarna.
Bord Atlas koordinater kan man inte riktigt lita på, vi hittade i alla fall Don Boscos stpl. N45 31 19 E12 41 20 och här står vi nu. Ingemar vilar upp sig efter den ansträngande körningen, med att läsa.


Solen tittar fram ibland och det är +22 gr. Idag när det är torkväder var det också dags att tvätta upp lite kläder, vi har ju nu varit ute i 2 veckor.
Stannar här över helgen då vädret ska bli fint.6 kommentarer:

 1. Fina vyer och kul att följa med er på resan!

  Ha en fin helg/Kram

  SvaraRadera
 2. Kul att ni körde samma pass som vi har gjort men omvänt håll. Jakob gillar sådana vägar då han får användning av ratten och växellådan hahaha Vi övernattade på den ställplatsen som ni tömde gråvattnet på. Visst är kyrkan häftig på bergväggen, som jag skrev på min blogg, undrar om man behöver repstege för att komma dit?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj! Vilka vägar! Och vilka vyer! Imponerande.
  Är det bara mannen som kör?

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,han vill helst köra själv, och jag avstår gärna :)

   Radera
 4. ni har tagit er riktigt långt ner, det går undan trots krokiga vägar, hoppas Ingemar repar sig snart :)

  SvaraRadera
 5. helt fantastiskt att följa er resa, kort med dis är oxå fina, ser fram emot flera poster mvh Jaana

  SvaraRadera