tisdag 14 oktober 2014

Det blev Österrike.


I morse sken solen från en klarblå himmel och vi bestämde att ge oss av mot Österrike. Tömde toan, fyllde vatten och gjorde inköp på Lidl, sen bar det av upp i bergen.


När vi bytte däck fick vi tipset om att dra åt muttrarna efter ca 5-10 mil, eftersom vi också skulle tanka både diesel och gasol, så slog vi "tre flugor i en smäll" som man säger :)


Vi hade bestämt och ställt in GPS att inte ta betalvägar genom Österrike, men det första vi träffar på var att det var betalning på väg 179, vi valde vägen mot Musau, Pflach och Reutte som går bredvid väg 179 och är lite mindre.


Den var helt ok att åka, visserligen in i byarna, men det går bra det också vi har inte bråttom.

Från Reutte vidare mot Fernpass, där vi stannar och äter lite och tittar på utsikten mot Zugspitze.

För att komma ner från Fernpasset så går vägen nästan i en 90 graders kurva.


Inte kul att möta långtradare mitt i kurvan.


Små byar under bergen och med de typiska alphusen.

Klockan började bli mycket och vi behövde en ställplats fann en i
 Pfunds N46 57 16 E10 30 49 för 10€, 14 € med wc och dusch, ett wifi som är något svagt men funkar.


Vi hade strålande sol hela vägen genom Fernpass. Om man ska åka genom tunnlarna och motortrafikleden från Füssen, måste man ha vinjett eller gobox. 
Med lite småvägar parallellt med väg 179 från Füssen,  lyckades vi ta oss ner till Landbeck och vidare mot gränsen, utan att köpa gobox. :) 
Nu stannar vi här i natt och i morgon drar vi vidare ner mot Italien.
Temperaturen har idag legat mellan 17 - 20 gr. 

11 kommentarer:

 1. Fantastiska kort med super vackra vyer, en fröjd för ögonen :-) Hoppas ni tagit er tid att njuta mycket av dessa vackra platser.

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiskt fina bilder. Det är verkligen mäktigt med alla dessa berg som fascinerar så :) ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
 3. kan bara instämma med föregående talare........fantastiskt vackra vyer, du har gjort ett bra jobb där maggan!

  SvaraRadera
 4. Det är fantastiskt vackert i Österrike. Bra att ta de lugnt - ni har ju ganska gott om tid ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kan bara instämma... fantastiska bilder! Vi hade säkert gjort som ni och valt de mindre vägarna... det är ju så man får se mer av både byar och människor :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så otroligt fina vyer!! Ha en fortsatt bra resa! Elisabeth

  SvaraRadera
 7. har åkt samme vegen ned til Italia fin veg ...Noen fine bilder ni har....Takk for at vi får åka med på resan..God tur videre søderut kram fra Frank & Karin

  SvaraRadera
 8. Fina vyer på er härliga resa o kul att följa med er !!

  Ha det gott o kör lugnt/Kram

  SvaraRadera
 9. Som alla innan sakt ,fina vyer. Kul att kunna läsa om er resa i år igen. Själv står jag i kvalet o köpa ny kamra , en liten fråga vad för kamra använder ni, det blir så fina bilder.. Ha de gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du följer oss alltid lika roligt att få kommentarer från de som följer oss. Jag har en liten Panasonic DMC-TZ40 ny för i år. Jag är ganska nöjd med den hitintills.

   Radera
 10. Det var just den vägen vi hade tänkt oss över Fernpass när vädret ville annat. Kul att ändå få se det vackra med bergen ni visar.
  Nej att möta någon i pass kurvan, är inte att rekomendera, det är väl en regel också att inte göra det heller. Det gäller att planera och stanna när man ser att möte kommer nerifrån. Det har vi haft mycket av under våran resa hahaha
  Fortsatt fin resa
  Kram

  SvaraRadera