torsdag 18 november 2021

Fripassagerare och elproblemet


 Tillbaka till vardagen igen. Efter 9220km så var husbilen ganska smutsig, så det första Ingemar gjorde, efter att vi tömt bilen, var så klart att tvätta den ren. Då upptäckte han också en hel del småskador efter kvistar mm, som han måste åtgärda och det helst innan frosten kommer.

När vi var på Camping Zeus och skulle titta på Pompeji, fick vi med oss en massa små myror från träden. Till en börja tog vi död på de små så fort vi fick se dem, men de tycktes aldrig ta slut. Till och med här hemma, när vi tog in en påse med wienerbröd från skåpet, kröp en myra ut. Nu har vi tömt allt i bilen och sprutat myrmedel och hoppas de som ev finns kvar, dör i kylan. 


Så tänk på det ni som ska till Pompeji.....stå inte nära träden på Zeus camping. Det finns andra campingar med lika nära avstånd och förhoppningsvis inga myror.


Sen var det det här med el-problemet. Vår bil tog ju inte emot el när vi var på ställplatsen i Osterburken. Nu har Ingemar kollat och pratat med de i Sollebrunn som säljer Rapido. De trodde inte att det var batteriladdaren det var fel på. Efter att ha kollat alla säkringar var det själva sladden och kontaktens tur. Det visade sig att det var i sladden som felet satt. 😓 Så nu har han bytt sladd och nu funkar elen igen. 😄

Känns skönt att det inte var värre, för en batteriladdare är nog dyr.


När det gäller el så kommer vi nog att få en dyrare räkning än i höst. Vi nu närmar oss julen i stormfart, hos Tomas har julbelysningen redan kommit upp och vi ligger inte långt efter med ett nytt julträd.


Nu ska vi ut och städa husbilen, sen packa in det vi vill ha med. Vem vet det kanske kan bli en liten julmarknadsresa någonstans.


5 kommentarer:

 1. Det var ett par ettriga myror ni fick med er. Skönt att det bara var kabeln. Vi har med oss en fasprovare som vi har använt några gånger under årens lopp när det inte varit ström i bilen.
  Vi har också köpt ett sådant träd.

  SvaraRadera
 2. Skönt att elfelet var så pass lätt åtgärdat.
  Idag har vi varit och laddat husbilen med elektriska ”musskrämmare”, förutom vanliga musfällor. Vi hoppas eliminera fripassagerare i år, sedan de tuggade upp vår bränsleslang förra året…
  Små fripassagerare är inget man vill ha!

  SvaraRadera
 3. Här har vi just varit ute hos husbilen i vinteridet och gjort vårt bästa för att eliminera små fripassagerare. Vi har installerat elektriska "musskrämmare", som komplement till fällorna laddade med Snickers. Förra vintern tuggade de ju sönder vår dieselslang och det hoppas vi slippa i år.
  Skönt att ert elproblem var såpass lätt att åtgärda.

  SvaraRadera
 4. Inte är det kul med fripassagerare. Vi har utrustat husbilen med elektriska ”musskrämmor” som komplement till fällorna (laddade med Snickers), för att förhoppningsvis inte behöva upprepa förra årets erfarenhet när de tuggade upp dieselskatten.
  Tur att ert elfel inte var värre utan ganska lätt åtgärdat.

  SvaraRadera
 5. Hoppas myrorna försvinner i kylan. Så fint träd ni fått....adventskramar 😘

  SvaraRadera