fredag 12 november 2021

Hemma igen

 


Efter att ha gjort en rundresa på strax över 9000 km i Europa under 8 veckor, har vi nu landat på svensk mark igen.
Vi fortsatte efter Cittibesöket till färjan Puttgarden-Rödby. Där stöter vi på problem med vår Easygo-box. Jag hade ju blivit av med min plånbok i Spanien när vi tvättade. I den hade jag ju mitt bankkort, som Easygo/Öresundsbron var kopplat till, jag hade även spärrat kortet. Lagt in ett nytt kort på Easygo/Öresundsbron hemsida, ändå funkade inte boxen. Det blev kontant betalning 117€ i dagens kurs 1171,57 kr.
Landar i Danmark och får visa pass för 2:a gången på denna resa.


Går in på Öresundsbrons hemsida och kollar att vi har anmält rätt kort. Kör genom tunneln under vatten och här var det inte många trafikanter.


Och nu upp på bron och på svensk mark igen. Där funkade boxen och svarade med ett pip och bommen gick upp.....så skönt!! 
Här fick vi betala 468 kr...helt OK, men färjan var dyr tyckte vi, med tanke på att den bara tog 40 minuter, mot Trelleborg-Rostock som tar ca 6 timmar, men bara kostar fr 705-995kr.


Nu fortsatte vi till Lomma och Ingemars bror Lars-Göran med fru Mia. Här blev vi bjudna på god mat och trevligt umgänge. Sov över på deras parkering.


Onsdag morgon och vi fortsätter till storasyster Margareth i Råå och där fick vi räksmörgås och nybakt äppelkaka. Tack alla för trevligt syskonmöte och god mat.


Fortsatte mot Ullared och grådisigt väder, men lagom med trafik. Vi hade beställt nya batterier till våra telefoner och fått meddelande om att de hade kommit. Passade också på att köpa lite julklappar till de små barnbarnen. Ganska mycket med folk och bara 2 som använde munskydd, kändes konstigt att inte sätta på sig masken.
Sov över på ställplatsen


Fortsätter på torsdagen vidare mot Överlida och sedan mot Kinna.


Grått väder men vi får lite glimtar av en blå himmel.


I Kinna stannar vi på deras ställplats med gratis el, som vi tyvärr inte kan nyttja. Passade på att äta lite innan vi skulle till sonen Peter och barnbarnen. Inte många ställplatser, som erbjuder tömning och el gratis. Ett plus till Kinna.


Båda barnen var hemma med Peter eftersom Mindy hade haft magsjuka några dagar innan. Vårt lilla troll Toddy hade gympaövningar i mammas och pappas säng, men stannade upp en kort stund så farmor kunde ta kort. Vi hämtade våra kakor, som vi beställt av Kelvin, sen var det bara sista biten kvar.


Borta bra men hemma bäst! Ja fast vi trivs väldigt bra i vår husbil också, men när ev sjukdom gör sig påmint då är det bäst att vara på hemmaplan, där vi kan språket.


Efter att ha länsat bilen på flaskor, julklappar och mat så passade jag på att ta en runda i trädgården. Vi lämnade ju den 16 september och nu har kylan kommit. Gräsmattorna har Mathias skött och blommorna inne har barnbarnet Anna och bror Michel skött om.
Men man kan ju undra om det är våren som är på gång....stora knoppar i Vallmon!?


Och Primulan blommar överallt. Dessa är ju vårblommor.


I odlingslådorna har Persiljan och Ruccolasalladen klarat sig och purjolöken ska klara vintern. 


Det finns en hel del att pyssla med i trädgården, så arbetslösa är vi inte.
Dimman står sig hela dagen så någon fin bild av vår stad blir det inte.
Vattnet har stigit ordentligt, sån tur att de har dragit in flotten åt oss.


Det var lite om vår hemresa, nu väntar en ny vaccinationsspruta om vi ska klara oss från pandemin. Ringa PR i Sollebrunn om vårt problem med laddaren, sen får vi spana in oss på vissa julförberedelser mm.
Kram och ha det gott! 11 kommentarer:

 1. Vilken fin resa ni haft och tack för att vi fått följa med till lockande platser i Italien. Idag är vi lite spaka båda två efter att vi fick både influensa och tredje covidsprutan igår. Hur som helst känns det riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska också ta den tredje sprutan och än så länge har vi klarat oss från förkylningar, men vi nyser rätt ofta....haha.

   Radera
 2. Wow vilken resa ni gjort! Härligt och spännande! Välkomna till svensk mark igen!!

  SvaraRadera
 3. Så roligt att följa er och så bra att du skriver ut koordinater på era övernattningar. Tråkigt att behöva lämna Spanien pga av sjukdom, men ni tog absolut rätt beslut.
  Själva är vi i valet och kvalet, ska vi åka på vår resa söderut. Jag ska besöka min ögondoktor i slutet av månaden och då får jag veta om det är ok att åka. Samtidigt växer coronan igen i hela Europa och nya restriktioner väntas. Så vi bestämmer ingenting förrän en bit in i december. Husbilen är redo, vi får tredje sprutan på fredag och ingen större förberedelse behövs om vi bestämmer oss för att åka.

  Jag tror att ni inte behöver ha tråkigt här hemma, ni har alltid så mycket på gång med huset och barnbarnen.
  Ha det så gott önskar Kent och jag från ett höstligt Sundbyholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt om du har problem med ögonen. Ja ni gör nog rätt i att vänta och se. Fast håller man sig till husbilen och inte för nära andra och mask på, så är det nog inga större problem, dessutom har ni ju fått andra sprutan.
   Ja nog har vi att göra hemma. Vi har en trappa till källaren som ska fixas så jobb har vi. Skulle ni få för ar att åka en sväng är ni alltid välkomna hit.

   Radera
 4. Hej, trevligt att följa era resor. Tråkigt med laddproblem. Att ni har 230V i uttagen i husbilen har ni säkert kollat. All respekt för PR, men tvivlar på att de är elektronik experter. Nytt laddblock är dyrt, och kanske finns inte samma som ert längre. Jag skulle ta kontakt med Develec AB i Varekil. De är mycket duktiga på detta. Har inte anlitat dem för husbil, men när vi hade båt.
  Hälsar han som rekommenderade Wille i Stenstorp när ni hade kylskåps problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, men vi kollar först i närområdet, annars får vi kontakta de i Varekil.

   Radera
 5. Trevligt som vanligt att följa er resa med många tips som sparas för kommande resor. Vi valde Sverige i år, också, men hoppas på en Europaresa 2022.

  SvaraRadera
 6. Tack att vi fått hänga med er på långresan. Det blir några mil på vägarna fram och tillbaka. Hoppas ni får ordning på bilen inför vintern. Ja inte är det billigt att åka den korta färjan.
  Välkomna hem.

  SvaraRadera
 7. Det var tufft av er att göra denna långa resa, det är ju ju ett par år sedan ni fyllde sextio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge kör vi gärna söder ut, men när sjukdom infinner sig då vill vi hem.

   Radera