lördag 6 november 2021

Elproblem

  Att vi är i Frankrike märks, i alla fall så är det bara här jag sett Mistel i träden. Läser man på Wikipedia så ska den finnas även runt Mälardalen. 
Snabbväxande träd har planterats i rader, nu har de snart fällt sina löv.


Vi kör betalfria vägar och ibland hamnar man mitt i byn.


Så har även lastbilen gjort och vi får vänta tills den har passerat.


Vädret är verkligen växlande. Ibland sol och ibland regnskurar, då kan man få de regnbågen.


Måste säga att franska vägar är bra och oftast dubbelfiliga, men  avgiftsfria. Går minst lika fort att köra dessa som att betala på motorvägarna, dessutom inte lika mycket trafik. Sen kan man ha tur att få bra vyer för foto också.


Det har hunnit bli mörkt när vi når parkeringen i Novillars.
När vi kom dit så stod det en massa cirkusvagnar där. Vi valde då, i mörkret, parkeringen bredvid. Här är det endast parkering och ingen service, men frågar man på bageriet, så kan man få både tömma och fylla vatten samt el. Ägaren är själv husbilsåkare.
N47 17 08  E006 08 06


Sov gott gjorde vi och vid 10 tiden var vi klara för avfärd igen.
Nu blir det ut på motorvägen igen, där den är gratis. Genast blir det köbildning.


En olycka med en bil, som gått in i räcket. Vi kunde inte se att någon var skadad som tur var, men en otrevlig olycka var det.


Vi fortsätter och från att ha haft sol så har det nu blivit dimmigt. Passerar Mulhouse och gränsen, men här fanns inga poliser eller avsmalningar vid gränsen, så vi märkte knappt att vi var i Tyskland. Nu följer vi motorvägen så mycket som möjligt och i morgon söndag så hoppas vi alla långtradare står stilla.


Åker förbi Technik Museum Sinsheim, där man kan bl a se flygplanet Concord. Visst skulle det vara intressant att gå in här, men vi har inte tiden, för här måste man boka tid för ett besök. Säkert ett spännande besök.


Efter 443 km var det dags att hitta en ställplats och gärna med VA. Den hittade vi i Osterburken lite på sidan om motorvägen. 
N49 25 47 E009 25 48 
Här fanns även el 8 tim/1 € och vatten och avlopp var gratis. Problemet var bara att vår bil inte tar emot någon el längre. Vi har läst manualer och kollat även med en vår tyska granne, som även kunde lite svenska, om våra kablar var hela och det var de. Vi hittade inte felet, så nu får det bli verkstaden när vi kommer hem, om vi inte hittar någon husbilsfirma här i Tyskland som kan hjälpa oss.


Temperaturen sjunker i skrivandets stund +4,5 och i natt kan det bli frost, vi som hade hoppats på lite hjälp med el. 
Om någon vet vad det kan vara för fel på vår laddare så hör gärna av er.4 kommentarer:

 1. Nu går det verkligen undan på vägen hem! Idag när jag åkt med barnbarnet tillbaka till Göteborg hann jag läsa ikapp lite bloggar på tåget tillbaka.
  Inte är det kul när tekniken inte fungerar och tyvärr brukar det bli fel när man behöver det som mest. Hoppas ni hittar lösning på problemet snarast. Tyvärr har vi inga bra tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hinner inte heller med att läsa bloggarna. Vi tror det är laddaren som det är fel på. 12 v funkar och laddar när bilen är igång. Ska söka hjälp när vi kommer hem. Bara så tråkigt att inte kunna ladda på mer när vi hade tillfälle.

   Radera
 2. Hej
  Vi hade liknande problem för några år sedan. I vår bil finns det en huvudströmbrytare/jordfelsbrytare som det tog ett tag att hitta som hade slagit av. Vi har en Hymer 2006 så det är ju en annan tillverkare. Hoppas att ni hittar felet. Annica o Lennart Rosander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar. Vi tror det är laddaren för den har krånglat tidigare.

   Radera