fredag 5 november 2021

Genom Frankrike och passvisning.


Startar vid 10 tiden mot Frankrike. Till en början blir det mindre vägar. Förbi vindruvelandskapen.


Kommer så till den Franska gränsen. Här ser vi poliserna (flera stycken) stå och här har ingen mask på. När det är vår tur att köra genom avspärrningen, ja de hade verkligen krympt genomfarten, då stannade de oss och för första gången på minst 10 år fick vi visa pass. Ingen frågade om vaccinationer eller annan hälsodeklaration, däremot undrade de varifrån vi kom. De önskade oss lycka till på hemresan.


Den här gången väljer vi att åka genom Le Perthus. Här är alla affärer öppna och det säljs mycket kläder, men så trångt på vägen genom själva stan. Bilar parkerade på båda sidorna även mot trafiken. Hittar man en ledig lucka så tar man den....om man kör en småbil så klart. Vi andra är hänvisade till parkeringen längst bort/ eller i början av stan.


När vi närmar oss Le Boulou passar vi på att åka in och tömma vår toa. Den platsen ligger vid kyrkogården och där finns även möjligheter att stå över natt. Ett tips ha med vatten för att skölja toan.
N42 31 37 E 002 50 14  

 Vi kör sedan mot Narbonne för att köra A75. Det är en avgiftsfri motorväg och vi har åkt den en gång tidigare. Det flyter på ganska bra och är inte så mycket tung trafik.


Ska vi hinna till Clermont? Vi får se hur lång resan blir idag.
Här har det brunnit. Mörka moln i bakgrunden vittnar om att vi kanske får regn.



Vädret växlar och solen lyser igen, men det är bara +8 gr. Inte mycket trafik på A75.



En Tjur! Den hör väl till Spanien i alla fall, men har tydligen hamnat här.


Frankrike har mycket vackra vyer och vi njuter av landskapet.


Så kommer vi upp på lite höjder och nu lite berg också.


Många tunnlar har vi åkt genom, tyvärr så har vi inte räknat dem, skulle ju varit roligt att se hur många det är.



Millaubron invigdes i december 2004 
Millaubron var när den byggdes världens högsta vägbro, där en av pylonerna är 343 meter hög, och världens näst högsta bro, höjd över marken nedanför, som mest 270 meter. Den är 2 460 meter lång och har sex stycken ungefär lika långa huvudspann, det längsta 342 meter.
Här fick vi betala 134 kr för att åka över och det var första gången för oss.


Vackra vyer.


Det mörknar snabbare ju längre upp vi kommer och när vi äntlige kommer fram till ställplatsen i Issorie, (ca 40 km från Clermont) är det nästan mörkt. Här skulle finnas minst 10-15 platser och vi har tur, endast 2 platser lediga.
N 45 32 43 E 003 14 25


Strax efter oss kommer ytterligare 3 husbilar. Här finns också gratis VA.


Idag blev det hela 468 km, som vi kört. På kvällen vid 18 tiden var det bara +7 gr. Nu gäller det att vänja sig vid kylan, långbyxorna har redan åkt på.
Nu har vi haft allt från sol, regn och kyla. På natten endast +4 gr nu åker värmen på, innan vi kliver upp, efter en god natts sömn.
 

Dagens etapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar