måndag 8 november 2021

Problemfria vägar

 Efter att ha fyllt vatten, tömt toan och fyllt Diesel så gav vi oss ut på motorvägarna igen. Ska man komma någonstans i Tyskland så är det motorvägarna som gäller. Vi har tur för det är söndag och då ska alla lastbilar stå stilla och det märks för trafiken flyter på bra trots en hel del vägarbeten och endast 60 och 80km/tim.

Vad gör ni som passagerare, när ni åker autobahn? Jag virkar och har nu fixat 10 nya rutor. Kan ju inte sitta och stirra i kartan hela tiden. 

Vädret växlar väldigt, ena minuten sol för att nästa få en störtskur eller dimma.

Vi har nu stått på gratis ställplatser eller parkeringar i 17 dagar, där det även funnits tömning och vatten gratis. Alla lugna och fina platser. Man behöver alltså inte betala för att sova. Vill man ha ström så får man förstås betala.

Vägarbetena står också stilla på söndagen.


Efter 542 km idag var det dags att söka nattplats igen. Den här gången hittade vi en parkering för husbilar vid ett gym och dagis i Bispingen söder om Hamburg. 
N53 05 25 E01000 19
Vi såg inte mycket i mörkret men det fanns lite belysning och här stod redan en mindre husbil. Vi behövde varken ström eller VA. En lugn och skön natt.


Äntligen måndag och affärer öppna igen. Vårt kylskåp börjar gapa tomt och brödet var nästan slut. Nu har vi siktat in oss på den här bilen....vågar vi följa efter? 


Det gjorde vi och hamnade på en ny gratisparkering och med Citti-Park alldeles intill. N53 51 35 E010 37 35
Här ska inhandlas vissa alkoholhaltiga drycker, som inte finns någon annan stans. En bratwurst smakade bra och fick bli dagens måltid.


Här har julskyltningen börjat och skridskobanan hade fått många besökare.


I morgon kör vi mot Puttgarden och på kvällen är vi på svensk mark igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar