onsdag 29 november 2017

Dream Hills heter området.

Dagarna går fort och snart närmar vi oss avresedagen igen, den här gången hem till vintern. Fast ska vi vara ärliga så är det ju inte precis första gången vi tar flyget från Spanien och hem till julstök och julfirande. Och problemen känns igen. 😀
Vi har haft flera fantastiska dagar med sol och värme, men de senaste dagarna har vi märkt att det blivit lite kyligare och mera moln på himlen.
Som vanligt har vi tagit några promenader till antingen Aldi eller till Consum. Området heter Dream Hills och man kan ju förstå varför för vart vi än ska så är det uppför, men hem är det nerför. 😁 Lättast är att gå till Consum. Hemvägen från Aldi kan bli lite jobbig, om man handlat för mycket och för tungt. Sträckan blir någonstans mellan 2,5 till 3 km tur och retur.
Mycket finns att se på vägen dit och det är alltid kul att kika in i trädgårdarna. En del har massor med grönt och blommande växter, andra inget alls. En blomma som är tacksam, både att ha i sin trädgård, men också att fota, är ju Bougainvillean. Dessutom finns den i flera färger.


Tror nog det är den mest fotade blomman av turister här nere.


Fick syn på en besynnerlig blomma igår. Någon som vet vad det är?
Nästan inget grönt på den.
Sökte på succulenter och blomman är troligtvis en Aeonium Arboreum.


Grannen har ett stort citronträd och här om dagen kom han in med en skål full av citroner. Här kan man tala om storleken 😀..... för det var nog en av de största citroner jag har sett. Den minsta var nog normalstor.


I de flesta trädgårdar har de cirtonträd och jag har ofta funderat över varför de inte har ett apelsinträd istället...måste ju vara godare/roligare att kunna plocka sin egen apelsin. Eller varför inte ett Clementinbuske. 😀
Kanske är det så att de behöver ett annat träd/buske av samma typ för pollinering. 
Igår fick vi syn på just ett apelsinträd och även ett citronträd i en trädgård....och på andra sidan av muren, i grannens trädgård, stod ett apelsin och ett citronträd, båda hade rikligt med frukter.
Så kanske det är så, att det måste finnas liknande träd i närheten för pollinering.


Idag hade jag tänkt utforska de små gångvägarna som vi har alldeles intill, men .....då vi vaknade var himlen grå och regnet forssade ner för gatan....inget vidare promenadväder på grusgångarna.


Och som tur var hade jag ställt ut Julstjärnan under bar himmel. Först trodde jag det var glitter på den, nästan som diamanter och de glittrade så fint....men det var ju regndropparna, som lagt sig så fint på bladen, 


Det blev istället en bakdag och de flesta bullarna hamnade i frysen.
Resten av dagen gick åt till att virka tofflor till de som ska komma ner till jul.....så de inte fryser om fötterna 😁

Facebook Paraply Smiley


2 kommentarer:

  1. den där svarta blomman utan grönt har vi i trädgården också, skulle vara kul att veta vad den heter, jag vet bara att det är en succulent som blir jättestor på sommaren och krymper till nätan ingenting på vintern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det är en Aeonium Arboreum i allafall så liknar den den på bilden. Jag sökte på succulenter och bilder.

      Radera