onsdag 15 november 2017

Spanien nu kommer vi!

Klockan 4.30 ringde telefonen för väckning, tyckte inte jag hade sovit någon alls. Enligt Ingemar hade jag visst snusat och sovit flera timmar.
Tina (dottern) kom 5.05 och hämtade oss för att köra oss till flyget.
Väl där började eländet...om man nu kan kalla det så. Jag hade för 2 veckor sedan checkat in och hade både avgång och hemresan på Ryanairs app i telefonen. Hade dessutom skrivit ut boardingkorten för säkerhets skull. Väl framme så lyste det röd lampa!! 
Vid koll så fanns bara hemrsans boardingkort i telefonen, fram med utskrifterna.....Ingemar kom igenom, men till mig fanns ingen kopia 😕 Rusar iväg till incheckningen av bagage och fick hjälp där med nya boardingkort....puh!
Vi lämnar ett grått och blött Sverige.


Planet var fullt av svenskar på väg ner till värmen i Spanien. Över hela Tyskland och stora delar av Frankrike är det molnigt, men vi flyger högt över molnen och får uppleva dagen gry.


Vi hade smörgåsar med, men köpte kaffe och det var kokhett så jag brände mig på tungan och i gommen. Läser svenska tidningar och löser korsord för att få tiden att gå och så kommer vi in över Spanien och då har molnen lättat.


Tittar ut och får se en haj under oss i vattnet 😯 !!


Och den fulingen följer oss ända upp på land... 


Framme väntade Kurre (mågen) på oss. Bra med privatchaufför.
Innan vi kör till Torrevieja tar vi 340 mot San Fulgentio där Lidl och Mercadona finns, samt min hårfrisörska. Hon sken upp så igenkännande när jag kom och beställde klippning mm. Nästa vecka får ni kanske se min nya frisyr 😀
Sen bar det iväg till huset, min dotter och mågs nya boende i Torrevieja. Ca 20 gr och tröjorna har åkt av.


Nu kände vi att vi var hungriga så kockan fick köra igång maten, tur vi hade handlat innan. Kaffet intogs i solen på framsidan.


Kurre tar en rökpaus i bästa solhörnan innan vi drog iväg till Chinabutikerna i området, de är helt nya för mig. Mina klockor, som jag hade hemma, hade alla lagt av, så nu är jag ute efter en ny klocka.


Nu drar det i ögonen efter en lång och händelserik dag.
Ha det gott alla nu ska vi njuta av den Spanska solen.
9 kommentarer:

 1. det är väl precis lagom temperaturer där nu precis som här, jag njuter varenda dag av att inte svettas :) Hade ni stannat lite längre så hade jag nog hoppat på ett plan ner och hälsat på när jag ändå är i krokarna!

  SvaraRadera
 2. Men så skönt för er☺️Lite avis är jag allt 😉

  SvaraRadera
 3. Jag skulle också vilja fly till Spanien nu när den kalla årstiden är på väg att försöka ta ett ordentligt grepp över klimatet. Bo i hus är en höjdare, hoppas att ni får en fin tid där nere.

  SvaraRadera
 4. Flygresan skulle jag gärna vara utan, men inte värmen söder över...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Härligt! Hoppas ni får det fint i den spanska solen!!!

  SvaraRadera
 6. hej, hur går det. Varför körar ni inte husbilen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olav vi tar husbilen till våren istället. Vi blir bara 2 veckor här.

   Radera
 7. Låter som ett bra alternativ till husbilen! Ha det riktigt skönt!

  SvaraRadera
 8. Hoppas ni får lika varmt där som vi har på Grand Canaria

  SvaraRadera