torsdag 23 november 2017

El Pinet och promenader

Här om dagen tog vi en tur till El Pinet där vi fricampade våren 2017 och restaurangen vid vattnet. Förra året, vid första advent, var hela parkeringen full av husbilar....nu fanns förbudsskyltar vid två av infarterna, men vid den tredje fanns ingen skylt och där stod ett 10 tal husbilar.


Stranden var ganska tom på folk, tyvärr hade vi varken badkläder eller handdukar med oss, så något dopp blev det inte. 😀


Vi fortsatte bort mot hotellet och där pågick en filminspelning, som tur var hade de just då en paus och vi kunde ta oss förbi.


Även nu har jag besökt frissan i San Fulgencio Urban Look, kortet tagit lite senare därför lite okammad 😀


Vi promenerar en hel del och att gå till Aldi är inga proplem och många fina blommor får vi se på vägen dit.



Några har smyckat sina murar, som här med bl a målningar av tulpaner, människor och kanaler,  i det här huset bodde antagligen en Holländare. 



Spanien är kuperat och det märkte vi när vi skulle gå tillbaka till huset....en rejäl uppförsbacke var det.


Fortfarande byggs det en hel del, vi ser byggkranarnas långa armar breda ut sig lite överallt.


Vi promenerar inte alltid, ibland lånar vi bilen av Kurre och då kan det t ex bli ett besök i det stora köpcentret  Zenia Boulevard
Spanien har mer julskyltning än vad vi har hemma. 😀 Affärerna dignar av julsaker och julprydnader.


Mycket påminner om USA och på kvällen tänds alla julgranar och figurer efter vägarna. På dagarna märks de knappt för då är det mera stålskelett...... men på kvällen ....då lyser de upp mörkret överallt.


Temperaturen har hållit sig runt +26 men på natten sjunker den ordentligt och i huset blir det kyligt. Det är vi inte vana vid för i husbilen åker gasolvärmen på så fort det sjunker ner under 20 grader. 😀

 Bildresultat för tecknade smileys

11 kommentarer:

 1. Kul med era erfarenheter av boende i Spanien jämfört med husbil. Du blev fin efter besöket hos frissan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Ja det är bra att jämföra med husbilen. Köket betydligt större och bättre, men kylan under vinterkvällarna inne gillar jag inte. På somrarna säkert skönt att kunna gå in i svalkande hus....då är husbilen en bastu om det inte finns AC i den haha.

   Radera
 2. Bostäderna i södra Europa klarar ju inte kyla bra. Kanske därför många sydeuropéer också känner sig frusna även ute, medan husbilister går ut från uppvärmda husbilar ... Önskar er fortsatt fin vistelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det vara, för det är ju kalla stenhus, som visserligen har luftvärme, men det blir ju inte samma värme som vi är vana vid.

   Radera
 3. håret ser kanonbra ut....den frissan är värd sin vikt i guld! Har dom ingen värme i huset? Oftast ger ju AC både varmt och kallt......och varmt är billigare än kallt.....åtminstone är det så här

  SvaraRadera
 4. Du ser jättefin ut i håret, brukar vara skönt att få det fixat.
  Stengolv, som det brukar vara är ju svalt och skönt på sommaren, däremot inget vidare på vintern, raggsockor på.
  Saknar ni husbilen?
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du blev verkligen superfin i håret :-)

  Jo, nog är det kallt i husen här. Vi har dock hittat ett bra sätt att få värme så vi slipper frysa. Men tofflor är ett måste när det blir vinter på riktigt. Dom har ännu inte kommit fram, men det är bara en tidsfråga nu :-)

  Zenia Boulevard är fint, men jag väntar nog med att åka dit till den här hysteriska Svarta Veckan är över... ;-)

  SvaraRadera
 6. Så fin du är. Trevligt att vara i värmen och njuta och ha det gott

  SvaraRadera
 7. Håret blev lika fint som förra gången. Det är den bästa klippningen jag har sett på dig, det är när du har varit i Fulgencio. Här nere är det lika kyligt inne, skönt på sommaren. På vintern får vi elda. Här nere i dag så har vi mulet och till veckan skall det bli regn. Kram till Er!

  SvaraRadera