söndag 26 november 2017

Stranden i Zenia och marknadsbesök

Dagarna här nere i Spanien går fort. Fram till igår har det varit soligt och varmt, men nu kommer det lite mer moln och temperaturen sjunker, men än så länge är det "sommarvärme".
En av dagarna var det +26 och då passade vi på att åka ner till stranden i Zenia. 


Ovanligt mycket folk i solstolar och i sanden. Det fanns de som badade också.


Härlig skön sand att gå barfota i.


Ingemar är sportintresserad och i fredags var det starten för Världscupen på skidor, så medans han kollade skidor på "paddan"
passade jag på att känna på vattnet.


Eftersom jag hade telefonen med, så blev det inget dopp för mig och jag tror inte det var mer än ca +18 i vattnet så det gjorde inte så mycket. Det var skönt att bara svalka av fötterna och benen.


De flesta som var här satt runt caféet och mot muren, så på den delen av stranden vi var på, var det tunnsått med soldyrkare.Kaffebrödet här nere är vi inte så förtjusta i så en av dagarna blev det bullbak. Inga problem att hitta mjöl och jäst, värre var det med kardemumma och pärlsocker.....det fick bli kanelbullar.  Nu är den nya ugnen invigd till det också. 😀


Kurre (mågen) har fullt upp med att fixa småskavanker lite här och där. 


När vi åkte ner fick vi låna två böcker av husbilskompisarna i Jönköping  "I Marsfjällets skugga" och "Fjällfolk" av Bernhard Nordh. De har Ingemar redan hunnit läsa ut, de var tydligen mycket intressanta, nu är det min tur att läsa dem.


Idag är det söndag och då är det Citonmarknaden, som får ett besök, den ligger en bit här ifrån. Vi har inte tidigare besökt den, men visste var den var.
Citronmarknaden N 38 03 27 E00 40 14 
inte långt därifrån ligger en annan stor marknad 
Engelska marknaden N38 03 25 E00 44 51
Båda dessa marknader är stora. Kurre var ute efter en flanellskjorta och det hittade han, även Ingemar hittade en skjorta. Den här gången blev jag utan...man måste ju tänka på vikten... i väskan 😁
Väskkopior fanns det gott om. 


Honung också, men det är nog ingen kopia utan äkta. 😀


 Molnen hade börjat dra in över oss när vi kör tillbaka till huset.


Idag orkar inte termometern upp till mer än +21 men det är ju som en svensk sommar, så vi är nöjda ändå.


4 kommentarer:

 1. Sommaren tar aldrig slut, det har bara flyttat på sig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha....Den var bra Matts ....kanske därför vi följer efter 😀

   Radera
 2. Ni hinner med lite av varje! 21 grader kan vara lagom.Vi har haft mulet några dagar och faktiskt hoppats på regn, då det är väldigt torrt. kom lite droppar under 15 min idag. Här i området har det inte regnat sen i våras. Vi har 22,2 grader nu och en hel fantastisk kväll efter en bra dag.

  SvaraRadera
 3. Oj 21 grader är väl härligt förstår jag. Kul med marknad också:) Kram

  SvaraRadera