söndag 5 november 2017

Alla helgons dag och ny klädsel i husbilen

Grått och trist väder ute.....då saknar vi Spaniens/Portugals sol och värme. 
Vad gör man då? Jo jag har börjat ta tag i dynorna till husbilen. För så där 2 månader sedan beställde jag möbeltyg på nätet, på vinst och förlust. 😀
Jag har tröttnat på den mörka vinröda färg, som vi har. Det är svårt att variera sig med andra färger.... bara vitt och beigt har gått. 
I tisdags satte jag igång och mallade av dynorna. Använde ett lakan, som jag kunde rita på med tusch, och klippte ut. Det blev många olika delar, som skulle sammanfogas. 
Nu är två soffor klara och jag tror det var den soffan vid bordet som var krångligast. 
Så här blev resultatet på soffan vid dörren och när allt är klart kommer bild på det hela.


Ingemar har under veckan sysslat med att gå igenom lådor och skåp i källaren. Där hittade han en hel del ljuslingor, som han nu satt upp inför julen. Lika bra att sätta upp dem nu innan kylan kommer. Vi kommer ju hem lagom till första advent och kan tända dem.
Fast nog känns det konstigt att det snart är vinter, för tittar man i rabatterna, så blommar primulan för fullt och det är ju en vårblomma.


Och bäcken svämmar över och det brukar ju vara med vårfloden.


I stan har det varit fullt hålligång på "Bryggan" och när det är vindstilla så hörs det som om musiken var i vår trädgård. I går somnade vi till riktigt "dunka dunka" musik. 😁


Belysningen Ingemar satt upp på träden, får även lite hjälp av månen. Ljus har vi också satt på graven eftersom det är Alla helgons dag och vi tänker på våra nära och kära som har lämnat oss.13 kommentarer:

 1. Det verkar som tiden är ur led, bara mörkret som är sig likt. Primulan var vacker. Bilklädseln blev fin! Jag har lite liknande pyssel att rå tag i i vår. Smart använda ett gammalt lakan för att göra mall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är tiden ur led. Att använda ett gammalt lakan är bra, för då kunde jag nåla fast det innan jag ritade av delarna.

   Radera
 2. Jag såg att jag hade knoppar på vår Primula också.

  SvaraRadera
 3. Kommer ihåg att du tyckte det var trist med det vinröda tyget, när vi träffades senast. Nu blev det väldigt ljust och fint, härligt med ljus klädsel tycker jag. Du är duktig som syr nytt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu blir det betydligt ljusare men kanske mer ömtåligtare också. Får väl lägga på lite färgade plädar.

   Radera
 4. Förstår att det är lite pyssel med att få ihop alla delar till dynorna. Bra gjort. Inte så konstigt att blommorna har problem när vi idag har haft nästan +10 gr varmt. Våra rosor skjuter fortfarande fram knoppar och några har slagit ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det pyssel alltid, men roligt att förnya. Våra stockrosor blommar med nya skott och knoppar.

   Radera
 5. Vad fint det blir! Jag skulle nog aldrig klara att göra det där själv ...

  SvaraRadera
 6. Duktig du är Maggan, men det visste jag ju redan. Snyggt med ljus klädsel, spännande att se resten av klädseln när den är färdig. Här är vi snart färdig med golfen och nu inväntar vi julen i Casan. Men innan dess så ses vi i Torreveija. Kram

  SvaraRadera
 7. Det blev riktigt snyggt, 👍👍👍👍

  SvaraRadera
 8. Det blev just o fint Maggan ☺️Hade gärna sett hela färdiga resultatet. Jag har bara sytt sitsar i husbilen. Det är kul att fixa med husbilen. Oj ni har full sommar ännu😳

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler bilder kommer senare när jag fått allt klart. Nja... sommar vet jag inte men än är det grönt ute haha.

   Radera