måndag 13 november 2017

Frostig Julmarknad


Söndag morgon var det så vitt ute att vi knappt kunde urskilja vår Lillstuga. Det hindrade oss inte från att koppla på kärran och köra ut mot sommarstugan. När vi kom närmare stan så lättade det en aning, men dimman låg efter hela dalen i riktning mot Falköping. I  Dalum svängde vi av mot Kölingared och då hade dimman lättat och solen sken. Att det varit kallt under natten och även kommit en del snö märktes på skuggsidan.


Vi valde den här gången att köra över skogen och där var det faktiskt vita vägar.


Även gräset runt stugan var vitt och frostigt.


Vi har turen att kunna ställa in kärran i den gamla ladugården, men den tillhör inte oss, utan markägaren som vi köpte stugan av för 40 år sedan.

 Under tiden som Ingemar ställde in kärran och låste den, passade jag på att undersöka hur ättikan hade fungerat i köket. Jag hade ju läst någonstans att just ättika gillar inte mössen och faktiskt verkade det som om det funkade. Det luktade ju i hela köket. För att se om det stämde lade jag ut lite råttgift också, jag kommer ju att märka om det är borta nästa gång vi kommer dit.


Tunnan hade vi glömt att tömma och nu var det is på den, men Ingemar slog hål på isen och kunde välta ut vattnet.


Att grävlingen boat in sig igen märktes. En hel del sten hade den puttat ut. Nästa sommar måste vi nog försöka att göra något åt det odjuret, han gräver och förstör grunden.


Sedan fortsatte vi mot Årås Kvarn där det skulle vara julmarknad. Eftersom vi kommer att vara borta i nästan 3 veckor så kommer vi antagligen att missa just flera av de större julmarknaderna.Marknaden hölls i den gamla kvarnen. Det är första gången vi besöker julmarknaden här. Vi har ju varit utomlands de senaste 7 åren och de flesta julmarknader är i slutet på november. 


Vi började med en fika inne i det nästan fullsatta Kvarnkaffét. Marknaden hölls i två våningar och det fanns mycket att köpa för den som ville köpa handgjort, kanske som julklapp, men även hembakat och glögg. Några kort blev inte tagna i trängseln inomhus, men väl ute för där fanns också några knallar. Idag har vi ätit de goda Isterbanden som vi köpte.


Och inte gick vi hem tomhänta heller. Till Ingemar hittade vi en flanellskjorta, lite godis, smörknivar, julbröd, en fin handgjord hållare till vinflaskan och en söt bricka till husbilen fick vi också med oss.


Brickan i lämplig storlek för en fika ute.Nu har väskorna kommit fram och det mesta är packat, bara datorer och telefoner kvar. 😀 
Passen och biljetterna ligger i väskan. Det ska bli riktigt skönt att få komma ner till värmen igen, särskilt som de nu annonserar om snö och kallt här hemma. I morgon blir det läkarbesök med förnyelser av mediciner.....sen bär det iväg tidigt på onsdag morgon. 
Skötsel av post och blommor fixar sonen och kompisen och grannen ser till huset. 😀

3 kommentarer:

  1. Så skönt att komma iväg till varmare breddgrader :)

    SvaraRadera
  2. Vi gillar julmarknader. I år ser det illa ut för oss, alla är så långt bort, eller mitt inne i vår julrusch.

    SvaraRadera