torsdag 1 december 2016

Veckans händelser


Efter besöket på "hästgården" körde vi mot Marbella där våra kompisar Torgny och Ulla har ett hus. Nere vid restaurang Sinbad blåste det en del och vågorna rullade in mot stranden. På vägen ut igen tog vattnet med sig en hel del sand.
 Tidigare kunde man gå efter stranden, men det var inte möjligt den här gången.


Förra året hade ovädret tagit med sig all sand ut i havet. Vi såg hur man körde på mängder med sand och byggde upp stranden igen. Och nu är allt det arbetet ogjort....för all sand är borta igen.

Så här såg det ut hösten 2015.

Morgonen därpå besökte vi kompisarna.


Ett solsegel skulle upp som skydd och Ingemar och Torgny hjälptes åt, med glada tillrop från Ulla och mej.Efteråt blev det ett lunchbesök på restaurangen. Solen sken och vi kunde sitta ute.


Vi lyckades välja olika rätter allihop. :)  Jag valde havets sallad med grönsaker, musslor och räkor.... jag som inte gillar musslor....men det var vackert upplagt.


Ingemar var klok nog att välja kycklingsallad....och den hade nog passat mig bättre.


På onsdagen var det marknad och det var inte många husbilar på marknadsplatsen i Cala Mijas. Det var nya skyltar vid infarten som talade om att campa med husbil fick man inte. Fortfarande gäller att gå upp till polisstationen och registrera sig då får man stå i 2 dygn.
OBS!
Du ska ha registreringsbeviset på bilen, försäkringspapper samt pass ska med och visas upp på polisstationen i centrum. Där skannas allt och ett papper fylls i med alla uppgifter på bilen och när du kom, födelsedata mm, som du sedan ska lägga synligt i bilrutan. När du lämnat platsen (efter 48 tim) måste du vänta 10 dagar innan du kommer tillbaka. Överträdelse kostar dig 500€ Det blev inte så mycket shopping på marknaden för vår del. På kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos Torgny och Ulla i deras mysiga hus. Julpyntat och klart för att invänta gäster till julen.


Ulla älskar att tända ljus och så här mysigt var det i pation (spansk innergård)


Torsdag morgon och vi drog iväg till Hospital Quiron i Marbella. Vi hade varit i kontakt med SOS International dagen innan, då Ingemars mediciner snart är slut och vi behövde nytt recept. 
Att parkera husbilen var inte lätt, men vi hittade en liten grusplan där vi kunde stå och fick sen promenera till sjukhuset....t o r ca 3 km. 
Trodde vi skulle få vänta ett bra tag på vår tur, men vi hann knappt sätta oss innan det var vår tur. Nytt recept och sen iväg till en Farmacia. 
Ni vet väl att här på apoteken kan man kolla sitt blodtryck, vilket Ingemar naturligtvis gjorde och det låg på 129/64 kunde nog inte bli bättre. Nu behöver vi inte vara oroliga för det längre.


På vägen till och från vår parkeringsplats så står det bilar parkerade överallt. Ibland blir man förvånad över hur de kan parkera....som här mitt på vägen ner till ett parkeringshus.


Trafikregler och skyltar är tydligen till för att brytas mot...gatan vi går på är enkelriktad....och vad ser vi ...jo en bil som kör mot enkelriktningen!? 😯


Sedan började vi köra mot Rincon de la Victoria. Besökte ställplatsen El Rincon där vi träffade på Sven-Åke och Annica.
Tyvärr så var det fullt på ställplatsen. 


Vi valde då att ställa oss på en gatstump strax nedanför N36 42 51 W004 14 27 här har vi stått tidigare när ställplatsen är fullbelagd.
Vädret har gått från strålande sol till regn och temperaturen ligger runt +18 grader.
Nu kommer vi att sakta dra oss mot norr igen...Ha det gott!


5 kommentarer:

 1. På den restaurangen med den utsikten, måste maten smakat extra gott.

  SvaraRadera
 2. Vi har just anlänt till favoritplatsen utanför Marbella!

  SvaraRadera
 3. Vi hänger i Benidorm ett par dagar till, sen är det hemåt som gäller! Njut av solen som kommer idag 😎

  SvaraRadera
 4. Förstår att det känns skönt att livet börjar återgå till det normala läget. Den där Marbella-portalen har jag kört igenom många gånger på den tiden då vi hade en lägenhet där nere på solkusten.

  SvaraRadera
 5. Mycket besvär för att stå 48 timmar. Känns inte som om det är värt det. Skönt att det ordnade sig med nu medicin och att blodtrycket var bra!

  SvaraRadera