söndag 4 december 2016

Från Nerja till Herradura

I Nerja finns inga ställplatser, men vi har hört att det skulle finnas en camping i Maro. Vi tyckte nog det var lite tidigt att stanna, så vi fortsatte mot norr. Tanken var att åka ner till vårt favoritställe i Herradura, men så kom vi på att familjen Ström kanske var kvar på Camping Herradura så vi tog och åkte dit i stället. 
Det är det som är så skönt med att åka husbil, man planerar inte så långt i förväg.
Herradura är en liten ort och här var det julbelysning uppsatt.


Vädret är så där, med lite sol och molnskyar. Stranden var nästan folktom. Många bilar parkerade nära stranden. Vi såg faktiskt en person, som kom upp från att ha tagit ett dopp, så kanske det inte är så kallt i vattnet som det ser ut.


Plats fanns på campingen.... bland bananträd och Cherimoyaträd.Jan-Åke och Linda fanns också kvar....så kul att träffas igen, det var ett år sedan sist.


Andra som fanns på plats var papegojorna som satt högt upp i träden och tjattrade.


Fina blommor finns också.


Lite senare följde vi med de andra, för att få en bit mat i magen och en trevlig samvaro blev det med Jan-Åke, Linda och ett par till. 


Det kom en spelman förbi och ville ha pengar, han fick lite av oss och försvann. Vi trodde han bara tog pengarna... men sen kom han tillbaka och spelade en låt för oss.


På hemvägen fick vi syn på de här gulliga kattungarna.


Camping Herradura har många övervintrande ekipage. De återkommer år från år. Kanske för att det är gångavstånd till centrum och bussar till Almuñècar, samt nära till stranden. Priset för att stå här över en natt med el är 21.95€ inkl 2 pers. (under vintermånaderna) 
Vill man stå här en månad så kan man komma ner till ca 350€ ungefär 11€/dag....men vi är ju inga långliggare precis så vi åker i morgon igen. :)
Och ska vi tala om väder, så blir det regn igen och det gillar vi ju inte...men efter regn kommer solsken.


3 kommentarer:

  1. Trist med vädret. Vi hade två regnskurar i går och en i morse, men sen kom solen igen. Skönt ändå att kunna dra vidare till nya mål. Vi använder numera lokalbussen.

    SvaraRadera
  2. La Herradura är en trevlig liten ort och campingen är helt ok. Hälsa Lars-Åke och Linda från oss... Om fyra veckor är vi på rull....

    SvaraRadera
  3. Exakt så vill jag bo om jag kommer till södern igen. Klockrent!

    SvaraRadera