fredag 9 december 2016

Fricamping och ny ställplats Anibal

Onsdag eftermiddag var det dags att lämna Playa Carolinas 
N37 22 33 W001 37 43 
Den här fina gamla bilen stod strax intill oss. Jag tycker de ser så mysiga ut de här husbilarna av modell äldre.


Första målet var tömning av toan och påfyllning av vatten....vi hade knappt 10 L kvar efter att ha duschat båda två. :) 
Av den anledningen blev det nu ett besök på macken 
Anibal  N37 22 33 W001 36 57 som har tömning och vatten för 2 €, bredvid har de nu öppnat en ny ställplats med samma namn,  priser ser du nedan. Efter det besöket var det dags för nästa besök, som var betydligt trevligare. Laila och Lasse stod nämligen på Aguilas Playa Verde (grusplanen) N37 23 43 W001 36 12 och de hade sett till att vi också skulle få plats där.
Det blev en stund i solen innan det var dags att fixa lite middag sen blev det ytterligare några trevliga timmar inne hos dem.


I går fick vi också reda på att våra kompisar "Marockofararna" Mats och Wivi-Anne var på väg mot oss. Fram på torsdagseftermiddagen kom de. Vi hade massor att prata om, de hade för bara några veckor sedan varit på en flygresa till Marocko med vänner. Sedan har de kommit hem packat om och dragit ner hit till Spanien på 4 dagar...puh! säger jag....det var snabbt! 😯
Nu var de åter på väg till Marocko, men den här gången med husbilen. Tanken var att vi också skulle ha åkt över när vi varit hemma över julen, men den resan får bli en annan gång.


Det blev mycket intressanta samtal om Marocko och sen ett parti med Sequence...där killarna vann.Vi önskar dem en trevlig resa till Marocko.
Själva lämnade vi Aguilas för att åka mot Torrevieja. Vi valde den mindre vägen över bergen förbi Mazaron mot Cartagena. Och som ni ser var inte vädret det bästa....dimma och regn gjorde att vi fick smyga fram.Vi hade tänkt passade på att tvätta i Torrevieja, men där var det fullt i alla maskiner, så vi åkte till Repsol i Guadamar 
N38 05 44 W000 39 31 

Hur många är det som har sin hårfrisörska i Spanien? 
Jag har för några år sedan hittat en här i området, som jag gillar och nu är det dags för ett nytt besök hos henne innan vi åker hem. Alltså åkte vi till San Fulgencio och Urban Look där jag fick en tid på onsdag.

För några år sedan kunde man stå på en gata vid La Pinet, nu är det förbjudet att stå där. Vi var ändå intresserade av hur där såg ut så vi åkte dit. Nere vid restaurangen har de nu gjort i ordning en parkering och där stod en hel del husbilar, så nu är det tydligen OK att stå här igen. Soptunnor finns och så restaurangen så klart.
N38 09 00 W000 37 51


Det blir inga långa sträckor vi åker nu mera :) 


Idag har det både regnat, varit tät dimma, men vi har sett lite sol också, temperaturen ca +18 

7 kommentarer:

 1. Ni verkar ha det fint, trots regn och dimma, med socialt umgänge. Men det är ju så det är med husbil! :) Hälsningar från Warszawa!

  SvaraRadera
 2. Irene har sin hårfrisörska i Puerto Banus, min är ambulerande!

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får bättre väder snart så ni får se vad ni har runt omkring er.
  Här hemma är det snöblandat regn
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så trevligt ni verkar ha det med goda vänner!

  Ha det gott o njut....Kram

  SvaraRadera
 5. I svensk trakter nu kring Santa Pola där har vi varit. Jag suger åt mig all info ni delar med er.

  SvaraRadera
 6. I Santa Pola har vi våra goda vänner som campar med sin husbil. Ni ser alla ut att må gott tillsammans:) Kram

  SvaraRadera