måndag 19 december 2016

Flyg med vissa problem

Söndag morgon och klockan ringde 6.00. 
Det har blåst ganska ordentligt i natt, men vi sov gott på parkeringen. Frukost och sen plocka ihop väskorna. Jag fick för mig att byta handväskan mot en större väska, för att få plats med paddorna. Senare visade det sig att kuvertet med svenska pengar blev kvar i husbilen, likaså boken med alla mina koder på datorn mm.


Telefonen laddad och Ryanairs boardingkort i telefonen. Första incheckningen klar utan problem. Ingen vägning av bagage, som tidigare. Lite juldricka inhandlades innan vi satte oss att vänta.Vi fick vänta ca 30 min innan det var dags att gå till gaten, så jag passade på att ta ett kort av Ingemar. 
När vi sen går till gaten.....då börjar problemen. 
Vi står ganska långt fram i kön och jag ska öppna telefonen för att visa boardingkorten....då vill Ryanairs app att jag uppdaterar för den är för gammal?....inga problem tar bara någon minut. 
När jag sedan ska öppna boardingkorten igen så funkar ingenting. Slår in email-adressen och koden....fel kod!! Hmm....hur var den nu? Låter de andra gå före i kön under tiden testar jag igen...och igen. Till slut har alla gått och vi är sist. 😓
De får till slut kolla via våra pass att vi redan checkat in en gång och ska med det här flygplanet, vi får ett OK....puh! 
Skyndar iväg ner för alla trappor och ut till bussen. Tyvärr den är full.....får invänta nästa buss. 😞
Äntligen på väg upp för trapporna till planet, då vill de åter igen se boardingkortet så att vi verkligen är på rätt plan. Inte en chans...min telefon är segare än kall sirap!
Åter får de ringa och kolla att vi checkat in tidigare och med rätt boardingkort. Vi får klartecken och kan till slut leta upp våra platser. Gissa om det kändes skönt att få sätta sig ner i sätet och koppla av.Det var ganska mulet när vi lyfte men flygningen gick jättebra och så småningom lättade molnen när vi flyger in över Frankrike. Sen har vi fint och klart väder nästan hela vägen.När vi närmar oss alperna blir det snöklädda toppar. Där emot är det bara på de riktiga höjderna det finn snö i dalarna är det barmark.


Personalen gör vad de kan för att få till julstämning. För 2 kaffe och en flaska vatten fick vi betala 9€ lite väl dyrt tycker jag.
Över Tyskland blir det åter molnigt och en hel del luftgropar....med andra ord en något skakig flygning 😕
När vi äntligen landar i Göteborg så är det dimmigt och molnen går lågt. Matte och Liam hämtade oss och dimman hem blev än värre ....rena mjölken. 
Men jag föredrar nog det framför det spanska ovädret, som vi sedan läste om, som hade dragit över Alicante på natten.
Riktigt trevligt att komma hem och träffa barn och barnbarn.
Nu blir det lite koll av post och i morgon lite julpyntning och shopping.

15 kommentarer:

 1. Tur att ni har resvana och kan behålla lugnet, annars kan det vara jobbigt. God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var lite stressigt ett tag, men allt löste sig ju till slut. God Jul!

   Radera
 2. Vilken Pers innan ni kom in i planet! Ha de bra där hemma!

  SvaraRadera
 3. Att ha fel kod är inte lätt, lite stressande i det läget. Skönt att ni nu är hemma och kan ta det lugnt i hemmets vrå.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Den stunden med trasslande telefon och boardingkort är inte rolig, avundas er inte i den situationen. Den typen av problem i samband med flygning vill jag inte vara med om. Skönt att det löste sig till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller att ha telefonen uppdaterad....vilket jag trodde jag hade :) God Jul!

   Radera
 5. Bara för allt det där, som du radar upp, föredrar jag husbilen. Välkomna hem igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns alltid skönt att komma hem en tid, men sen längtar vi tillbaka igen :)

   Radera
 6. Å Nej, vad stressande när sånt börjar krångla just när man ska gå på!!! Tur att det löste sig, men huh vad dyrt för kaffet! Önskar en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog blev det en stund av stress. Undrade om det var vattnet eller kaffet som var så dyrt :) Som tur var hade vi med smörgåsar, gillar inte deras inplastade. :)

   Radera
 7. Ja sådana här situationer är alltid stressande. För att gardera mig brukar jag alltid fotografera/snäppa biljetter/bekräftelser o dylikt med paddan för att inte behöva vara beroende av tillgång av WiFi. Då har vi alltid en kopia i Bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev lite svettigt en stund :) Tack för tipset...borde gå även med en Android. :) God Jul!

   Radera
 8. Oj hade något sådant hänt så vet jag inte hur jag hade reagerat. Tomtebloss hade jag nog inte tagit med :)) Kanske hade personalen lite roligt med dem vid ett annat tillfälle :) God Jul!

  SvaraRadera
 9. Kan verkligen tänka mej att ni blev stressade....oj så hemskt vad svettigt :) Så bra att det gick så bra att ni kunde sätta er i planet. Ha nu en trevlig jul. Kram till er båda från oss

  SvaraRadera