fredag 2 december 2016

Nerjas vattenhål 2016

Varje år, när vi varit nere i Spanien, har vi besökt Nerjas vattenhål och fyllt våra vattenflaskor och bilen, med detta goda källvatten. 
För att komma hit ska man köra mot Nerja och Grottorna i Nerja (också sevärt) och sedan vidare efter N340 mot Maro. Kör man på A7 så får man fel visning på GPS, då platsen ligger under bron på A7.
GPS N36 45 38 N003 50 15
Första året såg det inget trevligt ut bara en vattenslang, som stack ut  bland buskarna, där man kunde fylla sin vattenkanna. Här fick man balansera på stenarna.


Förra året hade de börjat städa upp lite. Buskarna var borta och det var upprensat runt omkring.


Av stenhögen har det blivit en fin uppmurad bänk,
 för att hämta eller dricka vatten, fanns fyra vattenutkast.


Så mycket trevligare att hämta vatten nu. 


Och att dricka när man är törstig, efter en springrunda. 😅


Nerjas källvatten är välkänt och under den timman ni stod här, tror jag det kom minst 20 bilar för att fylla sina flaskor med vatten. Hit åker de flesta Nerjabor för att hämta vatten.


I väntan på att duschvattnet skulle bli varmt, passade Ingemar på att se och lyssna på skidsporten. 


Sen kan man ju undra vad ett par skor gör uppe i ledningarna?? 
Vi har hört att det är en "signal".... för att här byter drogerna ficka. Denna "signal" har vi sett både i Spanien, Portugal, Grekland, Italien och Marocko. Det krävs nog en lång stege för att få upp skorna hit eller en duktig diskuskastare ...haha.
Någon som har en annan förklaring till att skorna hänger där uppe?? 😀


Från Nerja for vi sedan till Herradura, men mer om det senare.


12 kommentarer:

 1. Jag frågade faktiskt Derrick om det där med skorna och droger för man ser det ofta här också, han sa stt det bara var en skröna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anita vi har sett med egna ögon hur de bytte pengar mot droger just under ett par sådana skor här i Spanien....tror till och med vi har det på film :) Jag tror inte det är en skröna... varför göra sig omaket att få upp skorna 10-15 m upp i en luftledning någon orsak måste det finnas. :))

   Radera
 2. Nu ger vi oss iväg. Hoppas vi hinner ses i Spanien innan ni åker till Sverige o vi till Marocko!

  SvaraRadera
 3. Vi har skor upphängda i Svenljunga också, det finns nog droger där också......har inte hört den förklaringen förut.... tack för senast! Trevlig Advent!

  SvaraRadera
 4. Så fint de har ordnat det vid vattenkällan - snyggt och praktiskt.
  Har sett upphängda skor på flera platser - både inne i samhällen och ute på landsbygden, men aldrig hört något om droger, men kanske är det så...
  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Så fint det har blivit vid källan! Skorna har jag sett på många ställen, men vet ingen förklaring på fenomenet.

  SvaraRadera
 6. Vi hittade en liknande källa i Hundfjället i Sälen, när vi vandrade där en vecka, för 20- talet år sedan. Då sa vi just, "kan vi ta oss tillbaka och ta med oss vatten hem, så gott var det. Där var det en fjällbäck som var uppskyltad med dricksvatten. På er plats var det föredömligt ordnat.

  SvaraRadera
 7. Väldigt fint arrangerat vid källan. Har sett liknande källor i nord Italien där man arrangerat med stensättningar av marmor, mitt ute i skogen och långt till närmaste by.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det fint, de kan det här med murar. Jätteroligt att läsa kommentarer men ännu roligare att få veta vem som läser och skriver. Så glöm inte att skriva under med namn nästa gång....

   Radera
 8. Ja vad fint det blivit vid vattenhålet! Vi behövde inte hämta vatten denna gång utan passerade bara förbi och där var minst ett 10-tal personbilar.
  Ha en fortsatt bra tur

  SvaraRadera